27 06 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Зустріч керівництва обласної державної адміністрації з активом громадських організацій ветеранів Афганістану та учасників антитерористичної операції.


26.06.2018 року відбулась зустріч керівництва обласної державної адміністрації з активом громадських організацій ветеранів Афганістану та учасників антитерористичної операції.

В обговоренні проблемних питань соціальних і правових гарантій  ветеранів Афганістану та учасників антитерористичної операції взяли участь голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, керівник апарату обласної державної адміністрації Юрій Бирка, заступник голови обласної ради Валерій Лесков та керівники Департаментів, управлінь обласної державної адміністрації та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

Актив громадських організацій ветеранів Афганістану та учасників антитерористичної операції представляли Приступа Микола Іванович - голова Хмельницької обласної організації Української спілки воїнів Афганістану та Трубаєнко Андрій Анатолійович - керівник громадської організації «Учасників АТО Хмельниччини та ветеранів війни». Також на зустріч було запрошено Катеренчука Олександра Григоровича – завідувача Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Сектор у Хмельницькій області.

На зібранні обговорили стан забезпечення соціальних пільг і гарантій, а саме:

 

-         пільги на житлово-комунальні послуги;

-         пільгове перевезення;

-         виплату пенсій та адресних допомог;

-         санаторно-курортне лікування;

-         оздоровлення дітей учасників бойових дій;

-         виділення земельних ділянок;

-         професійне навчання учасників антитерористичної операції;

-         медичне забезпечення;

-         забезпечення житлом тощо.

Також на зустрічі розглянули пропозиції до проекту Угоди про співпрацю, яку буде підписано керівництвом обласної державної адміністрації, обласної ради та керівників громадськості.