25 04 2018
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

32-і роковини Чорнобильської катастрофи


Сьогодні, 25 квітня 2018 року відбулись заходи з відзначення 32-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Вшанувати  учасників ліквідації катастрофи в Чорнобилі, загиблих  в результаті тієї жахливої трагедії  та  згадати ті страшні події, відлуння яких ми відчуваємо і донині, прийшли представники облдержадміністрації, обласної ради, Хмельницький міський голова, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники Чорнобильський організацій та учасники ліквідації наслідків на ЧАЕС, а також представники релігійних конфесій.

Вшанування пам’яті «чорнобильців»  розпочалось із покладання квітів біля пам’ятника «Героям Чорнобиля пожежникам» по вулиці Героїв Чорнобиля,1/1. На урочистому покладанні були присутні Симчишин О.С., Загородний М.В., заступник директора Департаменту соціального захисту населення Дідик М.М., та інші.

 

Основна частина заходу відбулась біля пам’ятника «Героям та жертвам Чорнобиля», що на перехресті вулиць Кам’янецької та Прибузької.

До слова було запрошено заступника голови  Хмельницької обласної державної адміністрації Гуменного Олега Вікторовича, котрий  пригадав жахливу подію 26 квітня 1986 року та її наслідки:

«Час не загоїв чорнобильських ран, не стер важкі героїчні події та імена пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників,медиків, які тієї квітучої весни відправились на зустріч невідомій небезпеці, виявивши жертовність, високий патріотизм, зупиняючи ядерну катастрофу…їхній подвиг назавжди залишиться у пам’яті українського народу».

Також слово вдячності висловила заступник голови Андрійчук Неоніла Вячеславівна та мер нашого міста Симчишин Олександр Сергійович.

Завершився захід молебном в пам’ять загиблим, урочистим покладанням квітів та хвилиною мовчання.