16 02 2012
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Наказ Головного управління Про затвердження Порядку використання коштів обласного бюджету у 2012 році для надання одноразової матеріальної допомоги


У К Р А Ї Н А

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ

ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

29000, м.Хмельницький, Майдан Незалежності, 1       тел./факс (0382)65-76-36         hmouszn@hm.ukrtel.net

НАКАЗ

06.02.201212

м. Хмельницький

 

Про затвердження Порядку

використання коштів обласного

бюджету у 2012 році для надання

одноразової матеріальної допомоги

малозабезпеченим громадянам на

вирішення матеріально-побутових

проблем

 

Зареєстровано

Головним управлінням юстиції

у Хмельницькій області

10 лютого 2012 року за №18/1754

 

На підставі статті 22 Бюджетного Кодексу України від 08.07.2010 №2456-VI, рішення третьої сесії обласної ради від 2 березня 2011 року № 27-3/2011«Про обласну комплексну програму соціального захисту населення на 2011-2015 роки», рішення восьмої позачергової сесії обласної ради від 29 грудня 2011 року №1-8/2011 «Про обласний бюджет на 2012 рік», з метою упорядкування порядку використання коштів обласного бюджету у 2012 році, передбачених для надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Порядок використання коштів обласного бюджету у 2012 році для надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем, що додається.

 

2. Заступнику начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації - начальнику управління фінансів, звернень громадян, кадрової роботи та господарської діяльності – головному бухгалтеру О.Вишпольській передбачити у розрахунках до кошторису по КФКВ 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення» витрати на оплату послуг зв'язку, придбання паперу, пов'язаних з виконанням функцій по наданню одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем, за КЕКВ 1131 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар, у тому числі м`який інвентар та обмундирування» та КЕКВ 1134 «Оплата послуг (крім комунальних)».

 

3. Цей наказ набирає чинності через 10 днів з дати його державної реєстрації у Головному управлінні юстиції у Хмельницькій області, але не раніше дня його оприлюднення.

 

4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступників начальника Головного управління М.Дідика та О.Вишпольську.

 

Начальник Головного управління                                                       С.Лукомська

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Головного управління праці

та соціального захисту населення облдержадміністрації

06.02.201212

 

Зареєстровано

Головним управлінням юстиції

у Хмельницькій області

10 лютого 2012 року за №18/1754

 

ПОРЯДОК

використання коштів обласного бюджету у 2012 році для

надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем

 

1. Порядок використання коштів обласного бюджету у 2012 році для надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим громадянам на вирішення матеріально-побутових проблем (далі - Порядок), розроблено з метою упорядкування порядку використання коштів обласного бюджету, передбачених на зазначені цілі.

2. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених в обласному бюджеті у 2012 році (далі - бюджетні кошти) за кодом функціональної класифікації видатків 090412 «Інші видатки на соціальний захист населення».

3. Головним розпорядником бюджетних коштів є Головне управління праці та соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації (далі - головний розпорядник коштів).

4. Одноразова матеріальна допомога малозабезпеченим громадянам, що зареєстровані та проживають у Хмельницькій області, на вирішення матеріально-побутових проблем (далі - допомога), надається таким соціально-незахищеним верствам населення:

4.1. Пенсіонерам.

4.2. Інвалідам.

4.3. Одержувачам державних соціальних допомог, інших соціальних
виплат.

4.4. Крім того, за дорученнями голови обласної державної адміністрації та його заступників, голови обласної ради та його заступників, допомога може також надаватися громадянам:

4.4.1. При необхідності лікування, за винятком дороговартісного.

4.4.2. При вкрай важкому матеріальному становищі в сім'ї.

4.4.3. Які знаходяться під соціальним супроводом соціальних служб або тимчасово перебувають у медичних закладах області.

4.4.4. Які звільнилися з місць позбавлення волі.

5. Допомога громадянам, зазначеним у пункті 4 Порядку (далі - заявники), надається на підставі таких документів:

5.1. При письмовому зверненні до голови обласної державної адміністрації та його заступників, голови обласної ради та його заступників:

5.1.1. Заяви про надання допомоги.

5.1.2. Контрольно-реєстраційної картки при зверненні на особистий прийом.

5.1.3. Копії довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті).

5.1.4. Письмового доручення голови обласної державної адміністрації або одного із його заступників, голови обласної ради або одного із його заступників на виплату допомоги.

5.2. При зверненні до начальника Головного управління праці та соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації :

5.2.1. Заяви про надання допомоги.

5.2.2. Копії довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті).

5.3. Особи, які знаходяться під соціальним супроводом соціальних служб або тимчасово перебувають у медичних закладах області, надають подання соціальних служб або медичного закладу.

5.4. Особи, які звільнилися з місць позбавлення волі і у них відсутні паспорт та довідка з податкової адміністрації про реєстраційний номер облікової картки платника податків, надають довідку, видану органами Міністерства внутрішніх справ України.

6. Після надходження на адресу головного розпорядника коштів документів, зазначених в пункті 5 Порядку, заступники начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації протягом місяця вносять письмові пропозиції начальнику Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації щодо надання (ненадання) допомоги на підставі актів обстеження матеріально-побутових умов сімей заявників, які подаються управліннями праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів, а в окремих випадках - за поданням соціальних служб.

7. Обмеження при наданні допомоги:

7.1. Допомога надається не більше одного разу протягом бюджетного року на одну сім'ю.

У випадку, коли сім`я складається з двох і більше інвалідів, допомога може надаватися кожному з інвалідів, за умови їх звернення, але не більше одного разу протягом бюджетного року.

7.2. В разі звернення за допомогою декількох членів однієї сім'ї до однієї і тієї ж посадової особи або різних посадових осіб, зазначених у пункті 5 Порядку, допомога надається лише одному із них, дата надходження документів якого на адресу головного розпорядника коштів є першою.

7.3. В разі повторного звернення за допомогою протягом бюджетного року одного або декількох членів однієї сім'ї до однієї і тієї ж посадової особи або різних посадових осіб, зазначених у пункті 5 Порядку, головний розпорядник коштів протягом місяця повинен письмово повідомити заявників та посадову особу, до якої було звернення, про відмову у наданні допомоги з зазначенням дати та розміру попередньо отриманої допомоги.

7.4. Допомога в розмірі понад 6000 (шість тисяч) гривень надається згідно розпорядження голови обласної державної адміністрації.

7.5. Допомога не виплачується заявникам, які перебувають на повному державному утриманні.

8. В разі коли одержувач допомоги до 1 грудня поточного року подав всі документи, зазначені у пункті 5 Порядку, але не отримав кошти з незалежних від нього причин, одноразова допомога виплачується у наступному бюджетному році. При цьому за таким одержувачем допомоги зберігається право на звернення за допомогою у тому ж бюджетному році.

9. Виплата допомоги здійснюється головним розпорядником коштів
шляхом перерахування коштів на особистий рахунок заявника в установі банку (в разі наявності) або на поштові відділення за місцем проживання заявника.

10. Для перерахування коштів на особистий рахунок заявника в установі банку (в разі наявності) або на поштові відділення за місцем проживання заявника, головний розпорядник подає до Головного управління Державної казначейської служби у Хмельницькій області платіжне доручення та зведений реєстр виплати допомоги.

11. Витрати головного розпорядника коштів, пов'язані з виконанням ним функцій по наданню допомоги, здійснюються:

11.1. За рахунок коштів по КЕКВ 1131 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар, у тому числі м`який інвентар та обмундирування» - для придбання паперу, конвертів та марок для відправки службової кореспонденції

11.2. За рахунок коштів по КЕКВ 1134 «Оплата послуг (крім комунальних)» - для оплати поштових послуг при перерахуванні коштів на поштові відділення за місцем проживання заявника.

12. Бухгалтерський облік використання коштів
здійснюється відповідно до діючого порядку організації бухгалтерського обліку.

13. Персональні дані осіб, отримані у зв’язку з реалізацією цього Порядку, збираються, обробляються та використовуються відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

 

Заступник начальника

Головного управління                                                                                М.Дідик