31 08 2015
Категорія: Наради - семінари

Відбулась селекторна нарада, на якій розглядалось питання надання населенню області житлових субсидій


31 серпня під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації - В.Процюка та директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації - С.Лукомської відбулася селекторна нарада, на якій розглядалось питання надання населенню області житлових субсидій.

Світлана Лукомська зазначила що, програмою житлових субсидій за новим Порядком охоплено 100,1 тис. сімей області. За показниками експертної групи при Прем’єр-Міністрові України в нашій області за призначенням субсидій як мінімум може звернутись 164 тисячі сімей, що складає 33% від домогосподарств області (495 тисяч).

Ви знаєте, що більше місяця залишилося до початку опалювального сезону і в місцеві управління соціального захисту населення масово звернуться сім’ї, які складаються з працівників бюджетної сфери.

Станом на 28 серпня 2015 року за призначенням субсидій за новим Порядком звернулось 61,4 тис. сімей. З урахуванням сімей, які отримували субсидію протягом опалювального періоду 2014-2015 року, призначено субсидій 89,6 тис. сімей, що складає 89,5% від усіх справ (100,1 тис. справ).

Найбільший відсоток призначення субсидій сім’ям у містах: м. Старокостянтинів – 99,1%, м. Шепетівка – 96,8%; у районах: Теофіпольському – 98,6%, Старокостянтинівському – 98%, Деражнянському – 97 %.

Покращився результат по районах: Городоцькому (з 64,6% до 83,5%), по Старосинявському (з 73,5%  до 90,6%), Новоушицькому (з 75,7% до 86,9%).

За минулі роки значно менша кількість сімей отримувала субсидії.

Враховуючи те, що кількість одержувачів субсидій зросте в 5 і більше разів та для пришвидшення призначення субсидій рекомендую начальникам управлінь соціального захисту населення не ламаючи єдину технологію, створити підрозділи ( відділи, сектори) по призначенню субсидій з внесенням відповідних змін в штатні розписи.

Таким чином, сьогодні необхідно зміцнити підготовленими кадрами та посилити процес опрацюванні і призначення субсидій залучивши додаткових фахівців з інших підрозділів управлінь (центрів).

Звертаюсь до наших партнерів – керівників підприємств-надавачів послуг обласного, районного і міського рівня. Враховуючи проблемні питання та окремі розходження наших програмних комплексів по обміну інформацією користувачів послуг, які звернулись за призначенням субсидій прошу систематично спілкуватись, консультуватись з керівниками, відповідальними фахівцями управлінь соціального захисту населення, в разі необхідності оперативно направляти запити в Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики або до розробників відповідних програм підприємств-надавачів послуг.

Завершуючи хочу ще раз наголосити про виконання Урядового завдання про охоплення зазначеної кількості сімей до Програми житлових субсидій в період до 31 жовтня 2015 року. Вважаю, що тільки через злагоджену, чітку співпрацю всіх гілок влади, органів місцевого самоврядування, підприємств-надавачів послуг, громадськості, ЗМІ нам вдасться виконати поставлені завдання, захистити права сімей, які потребують державної підтримки.

Участь у нараді взяли: керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники районів та міст області, керівники підприємств-надавачів послуг, структурні підрозділи соціального захисту населення райдержадміністрацій та ін.