07 02 2012
Категорія: Соціальні проекти

Конкурс проектів в рамках Програми медико-соціальної допомоги жертвам нацистських переслідувань


ПРОГРАМА МЕДИКО-СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ

ЖЕРТВАМ НАЦИСТСЬКИХ ПЕРЕСЛІДУВАНЬ

Міжнародна громадська організація «Міжнародний Фонд «Взаєморозуміння і толерантність», м. Київ, оголошує конкурс проектів по Програмі медико-соціальної допомоги жертвам націонал-соціалізму.

Основним завданням Програми є здійснення заходів щодо надання медичної, соціальної та психологічної допомоги жертвам нацистських переслідувань, особливо тяжко хворим самотнім людям.

Крім того програма передбачає організацію клубів зустрічей колишніх жертв нацистських переслідувань з метою покращення якості їх життя, морально-психологічного стану, подолання соціальної ізоляції та залучення до активного життя громади, виховання майбутніх поколінь у дусі патріотизму, протидії неофашизму та будь-яким іншим проявам тоталітаризму, а також залучення молоді до активної допомоги літнім людям, волонтерства.

І. Хто може подавати заявку?

До участі у конкурсі запрошуються недержавні, громадські, релігійні організації і установи, що працюють в Україні в інтересах літніх людей та зайняті соціальною та/або культурно-просвітницькою (бажано такою, що охоплює різні покоління людей) діяльністю, а також такі, що співпрацюють з громадськими об’єднаннями тощо.

II.  Цільові групи.

Основною цільовою групою є колишні жертви нацизму: в’язні концтаборів, гетто, примусові працівники, народжені у неволі, колишні військовополонені, жертви сталінізму.

Разом з тим бажана участь в роботі над проектами ініціативних громадян, учнів шкіл та студентів вищих навчальних закладів, працівників державних та муніципальних закладів, а також зацікавлених членів неурядових організацій.

IІІ. Які проекти можуть отримати фінансову підтримку?

Фінансову підтримку можуть отримати проекти, спрямовані на покращення стану здоров’я, якості життя колишніх жертв нацистських переслідувань, подолання почуття самотності та соціальної ізоляції самотніх людей похилого віку шляхом надання медико-соціальної та психологічної допомоги, розвитку волонтерського руху серед молоді, діалогу між різними поколіннями людей.

Основні види діяльності у межах проекту:

-         надання медичної допомоги, забезпечення медикаментами та медичними засобами;

-         організація заходів з догляду за тяжко хворими людьми похилого віку, інвалідами;

-         надання побутової, соціальної, психологічної допомоги, гігієнічний та патронажний догляд;

-         надання консультацій з юридичних питань;

-         організація клубів-зустрічей жертв нацистських переслідувань за участю молодого покоління, де молоді та літні люди спілкуються, обмінюються досвідом;

-         підвищення громадської активності членів цільової групи.

Увага! Передбачена проектами медична та соціальна допомога повинна  здійснюватися виключно кваліфікованими спеціалістами.

ІV. Фінансування проектів

Фінансову підтримку можуть отримати проекти кошторис яких є економічно обґрунтований та не перевищує фінансування зі сторони організатора 240 000,00 грн. на рік.

Перевага надається проектам з частковим фінансуванням за рахунок власних коштів учасника конкурсу або коштів третьої сторони, залученої учасником до реалізації проекту.

Затвердження проектів здійснюється на конкурсній основі.

 

Заявки розглядатимуться за такими критеріями:

 

1) відповідність вимогам та тематиці конкурсу;

2) обґрунтування необхідності та актуальності запланованих заходів;

3) проект повинен охоплювати зазначену вище цільову групу, переважно на жертв окупаційного режиму; перевага надається проектам, в розробці яких брали активну участь представники цільової групи;

4) проект повинен бути спрямований на подолання соціальної ізольованості літніх людей та сприяти соціальній активності членів цільової групи;

5) проект повинен заохочувати волонтерів до його реалізації, а також сприяти розвитку само - та взаємодопомоги.  Виконавець проекту повинен мати у штаті професійного соціального працівника, який володіє відповідними знаннями та навиками і буде куратором волонтерів, за необхідності, прийме своєчасне рішення щодо залучення фахівців з соціальних та/або медичних закладів;

6) проект повинен сприяти формуванню уважного ставлення до людей похилого віку, визнанню досвіду людей, що стали жертвами нацистських переслідувань та тоталітарного режиму;

7) заявка повинна містити обґрунтований кошторис і план-графік роботи за проектом. Кошторис проекту повинен бути економічно доцільний;

V. Процедура подачі заявок та прийняття рішень за ними

Передумовою затвердження проекту та виділення коштів є заповнений бланк Заявки.

До заповненої та підписаної Заявки необхідно додати завірену керівником організації копії свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи,  копії установчих документів та підтвердження у вигляді заяви про те, що проект ще не розпочато.

Кінцевий термін подання заявок – 31 березня 2012 року.

Початок виконання проектів – червень 2012 року.

Заповнені Заявки встановленої форми можна подавати особисто, надсилати поштою або через кур’єрську службу за адресою:

МГО "МФ "Взаєморозуміння і толерантність"

вул. Фрунзе,15, м. Київ 04655 МСП.

Подані документи розглядаються виключно Правлінням Міжнародної громадської організації «Міжнародний Фонд «Взаєморозуміння і толерантність», керуючись Принципіами діяльності МГО "МФ "Взаєморозуміння і толерантність" по підтримці проектів.

Про виділення коштів для реалізації проекту Правління Фонду повідомляє організатора проекту у письмову вигляді.

У разі відхилення проекту пояснення не надаються.

Консультування організаторів проектів здійснюється працівниками Міжнародної громадської організації «Міжнародний Фонд «Взаєморозуміння і толерантність» за телефонами: (044) 462-50-11, (044) 462-48-22,

e-mail: post@toleranz.org.ua

Джерело: МГО "Міжнародний фонд "Взаєморозуміння і толерантність"