04 03 2015
Категорія: Соціальні проекти

УВАГА! ОГОЛОШЕННЯ ПРО КОНКУРС З ВИЗНАЧЕННЯ ПРОГРАМ (ПРОЕКТІВ, ЗАХОДІВ), РОЗРОБЛЕНИХ ІНСТИТУТАМИ ГРОМАДЯНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ДЛЯ ВИКОНАННЯ ЯКИХ НАДАЄТЬСЯ ФІНАНСОВА ПІДТРИМКА У 2015 РОЦІ


Департамент соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації оголошує конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими об’єднаннями, для виконання (реалізації) яких у 2015 році надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету.

Конкурс проводиться в рамках виконання обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2011–2015 роки, затвердженої рішенням третьої сесії Хмельницької обласної ради від 02 березня 2011 року №27-3/2011(із змінами та доповненнями).

Конкурс проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 року № 1049 та наказу Департаменту соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації від 4.03.2015р. № 22/н «Про організацію проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка».

Мета конкурсу – залучення громадських об’єднань до розв’язання соціальних проблем найбільш незахищених верств населення Хмельницької області.

Проекти (програми, заходи) для участі у конкурсі можуть подавати громадські об’єднання, які є юридичними особами, зареєстровані в установленому порядку не пізніше ніж за два роки до оголошення конкурсу.

Проекти (програми, заходи), що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на реалізацію таких цілей та пріоритетних завдань:

 

1. Подолання бідності та соціальної підтримки соціально незахищених верств населення Хмельницької області.

2. Надання соціальної підтримки та забезпечення соціального захисту осіб похилого віку, ветеранів війни та праці, учасників бойових дій, громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, в т.ч. соціальне обслуговування на дому.

3. Надання соціальної підтримки особам з обмеженими фізичними можливостями, адаптації та інтеграції їх у суспільство, в т.ч. соціальне обслуговування на дому.

4. Впровадження соціальних технологій щодо реабілітації осіб з обмеженими фізичними можливостями.

5. Соціальна підтримки й адаптація осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

6. Поліпшення умов життєдіяльності найменш захищених верств населення, у тому числі бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

7. Розвиток системи надання соціальних послуг для Хмельницької обласної територіальної громади.

8. Підтримка громадського руху інвалідів та ветеранів.

9. Розповсюдження соціальної інформації.

 

Громадські об’єднання можуть подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

У межах конкурсу можуть бути підтримані такі види діяльності:

- соціальна підтримка та надання соціальної допомоги;

- організація навчання та просвіти,

- довідкові послуги,

- розроблення та розповсюдження рекламно–інформаційних матеріалів щодо соціального захисту населення,

- розробка та розповсюдження методичних матеріалів,

- проведення конференцій, семінарів, форумів, фестивалів, тренінгів, круглих столів, акцій.

 

Програми (проекти, заходи) можуть включати вищевказані види діяльності, але бажано не обмежуватись їх переліком.

Цільова аудиторія видів діяльності визначається відповідно до цілей та пріоритетів завдань, які відповідають завданням, визначеним обласною комплексною програмою соціального захисту населення на 2011-2015 роки.

 

У межах конкурсу не можуть бути підтримані проекти (програми, заходи), які:

- спрямовані на отримання прибутку;

- спрямовані на підтримку політичної партії;

- не передбачають (обласного) рівня реалізації.

Надання фінансової підтримки здійснюється в межах асигнувань, передбачених обласним бюджетом на 2015 рік.

Граничний обсяг фінансування за рахунок бюджетних коштів програм (проектів, заходів), що подаються для участі у конкурсі (загальний фонд конкурсу) становить 430 тис. грн.

За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 75% вартості програми (проекту, заходу). Решта 25 % необхідного обсягу фінансування програми (проекту, заходу) мають бути забезпечені громадським об’єднанням у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі оплата вартості приміщення, техніки, обладнання.

 

Для участі у конкурсі громадські об’єднання подають конкурсну пропозицію, яка має бути підготовлена українською мовою і містити:

Для участі в конкурсі необхідно подати такі документи:

1. заяву про участь у конкурсі, складену за встановленою формою (додаток 1) за підписом керівника або уповноваженої особи, скріпленим її печаткою (у разі наявності) – оригінал і три копії (із своєчасним оновленням і діючих на момент подачі пропозиції);

Завантаження Додатку 1

2. копію свідоцтва про державну реєстрацію або копію виписки із Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (видану Державною реєстраційною службою України), державну реєстрацію яких проведено після 07.05.2011 або стосовно яких після зазначеної дати до Єдиного державного реєстру були внесені зміни щодо відомостей, які зазначались у свідоцтві про державну реєстрацію або вказуються у виписці засвідчену печаткою організації.

3. копію статуту (положення) учасника конкурсу, засвідчені печаткою організації на кожній сторінці (у разі  наявності);

3. копію рішення органу державної податкової служби про внесення учасника конкурсу до Реєстру неприбуткових установ та організацій (із своєчасним оновленням і діючих на момент подачі пропозиції);

4. копії податкових звітів учасника конкурсу за попередні два роки (2013-2014);

5. опис та кошторис витрат, необхідних для виконання програми (реалізації проекту, заходу), за встановленою формою (додаток 2) – оригінал і три копії;

Завантаження Додатку 2

6. листи-підтвердження від інших суб’єктів, залучених до виконання програми (реалізації проекту, заходу) – оригінал і три копії;

7. інформацію про діяльність учасника конкурсу, зокрема про досвід виконання програм (реалізації проектів, заходів) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування громадського об’єднання, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення (форма додаток 3) – оригінал і три копії;

Завантаження Додатку 3

8. довіреність на ім’я особи, яка представлятиме інтереси учасника конкурсу під час проведення конкурсу (за необхідності).

 

Проекти (програми, заходи), що подаються для участі у конкурсі можуть бути розраховані не більше ніж на один бюджетний рік.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.

 

Зверніть увагу!!! Конкурсна пропозиція має подаватися:

- у друкованому вигляді (у трьох примірниках - оригінал та три копії як зазначено вище)

- та електронному вигляді (1 компакт-диску з розбірливо написаною на ярлику назвою учасника конкурсу).

Зверніть увагу!!! Усі документи, що складають друкований варіант конкурсної пропозиції, мають бути подані в окремій папці з файлами укомплектовані відповідно до переліку документів зазначеного вище.

Зверніть увагу!!! Частково заповнені конкурсні пропозиції та конкурсні пропозиції, заповнені без дотримання вимог, вважаються неприйнятними і до розгляду не допускаються.

Конкурсна пропозиція не повертається учасникові конкурсу.

 

Конкурсні пропозиції приймаються з 4 березня 2015 року по 6 квітня 2015 року включно, щоденно, крім суботи, неділі та святкових днів (понеділок – четвер з 9.00 до 18.15, п’ятниця з 9.00 до 17.00, перерва з 13.00 до 14.00), за адресою: м.Хмельницький, майдан Незалежності, 1 (Будинок освіти), кімн. № 111 а (І поверх).

Відповідальна особа:Комаринський Сергій Іванович.

Телефон для довідок:65-12-84.

Зверніть увагу!!! Конкурсні пропозиції, надіслані факсом або електронною поштою, не розглядатимуться.

До участі у конкурсі не допускаються громадські об’єднання, у разі, коли:

- документи, що входять до складу конкурсної пропозиції, містять недостовірну інформацію про громадське об’єднання;

- громадське об’єднання не є юридичною особою, зареєстрованою в установленому порядку або було зареєстроване пізніше ніж за два роки до оголошення конкурсу;

- громадське об’єднання відмовилося від участі у конкурсі шляхом надсилання організаторові офіційного листа;

- громадське об’єднання перебуває у стадії припинення;

- конкурсну пропозицію подано після закінчення встановленого строку, не в повному обсязі або з порушенням вимог до конкурсної пропозиції;

- програма (проект, захід), зазначені у конкурсній пропозиції, не відповідають обласному рівню виконання (реалізації), або заплановані заходи не орієнтовані на мешканців Хмельницької області;

- передбачена конкурсною пропозицією діяльність спрямовується на підтримку політичних партій;

- установлено факт порушення громадським об’єднанням вимог бюджетного законодавства у попередніх двох бюджетних періодах.

Конкурсні пропозиції оцінюватимуться за шкалою від 0 до 5 балів за такими критеріями:

- відповідність зазначеним у конкурсній документації цілям та пріоритетним завданням;

- відповідність запланованих заходів програми (проекту, заходу) поставленій меті програми (проекту, заходу);

- очікувана результативність програми (проекту, заходу), у тому числі  наявність  конкретних результативних показників виконання програми, ефективність використання бюджетних коштів, передбачених для фінансування програми (проекту, заходу);

- рівень кадрового (керівник, спеціаліст, бухгалтер) та матеріально-технічного забезпечення, необхідного для виконання програми (реалізації проекту, заходу), досвід провадження діяльності у відповідній сфері;

- спроможність громадського об’єднання продовжувати виконання програми (реалізацію проекту, заходу) або здійснювати подібні заходи після припинення фінансової підтримки.

- Рішення конкурсної комісії доводиться до відома учасників конкурсу та розміщуються у триденний строк на офіційному веб-сайті організатора конкурсу.


Додаток 1

Форма

 

Вих. № ____ від ____

 

Голові комісії по проведенню конкурсу

з визначення програм (проектів, заходів),

розроблених інститутами громадянського суспільства,

для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка

Лукомській С.І.

 

 

 

 

ЗАЯВА

про участь у конкурсі з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2015 році

 

_____________________________________________________________________________

(вказати назву громадського об’єднання)

подає для участі у конкурсі з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка у 2015 році, що проводиться Департаментом соціального захисту населення Хмельницької обласної державної адміністрації, свою програму (проект, захід):

_____________________________________________________________________________.

(назва проекту, програми, заходу)

До заяви додаються (зазначити документи, які додаються):

1)

2)

 

Гарантуємо, що у разі отримання фінансової підтримки за рахунок коштів обласного бюджету ці кошти будуть використані винятково для потреб, визначених проектом, відповідно та в межах кошторису витрат, затвердженого організатором конкурсу.

Із умовами конкурсу ознайомлені та згодні.

 

 

 

Керівник громадського об’єднання _____________                _________________

(підпис)                                     (Прізвище, ініціали)

 

М.П.

 

 

Додаток 2

Форма

ОПИС ТА КОШТОРИС ВИТРАТ,

необхідних для виконання програми (реалізації проекту, заходу)

за рахунок коштів обласного бюджету

 

(заповнюється шрифтом Times New Roman 12, міжрядковий інтервал – одинарний)

 

1. Відомості про реєстрацію програми (проекту, заходів) (заповнюється особою, яка реєструє соціальні програми (проекти, заходи))

 

Дата реєстрації

Реєстраційний номер програми (проекту, заходу)

Результати розгляду програми (проекту, заходу)

 

 

 

 

 

 

2. Загальні відомості про програму (проект, захід) та учасника конкурсу

 

Назва громадського об’єднання

 

Назва програми (проекту, заходу)

 

Мета та пріоритетні завдання, на реалізацію яких спрямовується програма, (проект, захід)

 

Цільова аудиторія програми (проекту, заходу)

 

Терміни реалізації програми (проекту, заходу)

Дата початку :

ДД/ММ/РР

Дата завершення:

ДД/ММ/РР

Адміністративно-територіальний рівень реалізації програми (проекту, заходу)

Загальний бюджет програми (проекту, заходу), грн.

(цифрами)

(прописом)

Очікуване фінансування з обласного бюджету, грн.

(цифрами)

(прописом)

Власний внесок (залучені кошти) громадського об’єднання, грн.

(не менше 25% фінансування з обласного бюджету)

(цифрами)

(прописом)

Місцезнаходження громадського об’єднання

 

Поштова адреса (із зазначенням індексу)

 

Контактні дані громадського об’єднання:

номер телефону;

номер факсу;

електронна пошта (е-mail)

 

Прізвище, ім’я, по батькові керівника громадського об’єднання, його посада,

контактний телефон (вказати код);

електронна пошта (е-mail)

 

Прізвище, ім’я, по батькові бухгалтера громадського об’єднання, відповідального за управління фінансами у рамках реалізації програми (проекту, заходу),

контактний телефон (вказати код);

електронна пошта (е-mail)

 

Прізвище, ім’я, по батькові керівника програми (проекту, заходу),

його місце роботи та посада,

контактний телефон (вказати код);

електронна пошта (е-mail)

 





 

3. Детальний опис програми (проекту, заходу

3.1. Актуальність програми (проекту, заходу) та опис проблеми, на вирішення якої її спрямовано

Сформулювати проблему, на вирішення якої спрямовано програму (проект, захід). Обґрунтувати актуальність та соціальну значимість проблеми для регіону та цільової групи програми (проекту, заходу). Описати, що організація вже робить для вирішення цієї проблеми).

 

3.2. Інформація про цільову аудиторію, її кількісні показники

Вказати, на які цільові групи населення та організації поширюватиметься проектна діяльність. Коротко описати цільові групи (соціальні, вікові та географічні дані), а також зазначити кількісні показники – скільки представників цільової аудиторії буде охоплено програмою (проектом, заходом); скільки людей отримають користь від реалізації проекту, яким чином здійснюватиметься відбір/залучення учасників проекту.

 

3.3. Мета та завдання

Чітко сформулювати мету, яку ставить перед собою організація для вирішення обраної проблеми; завдання, які будуть вирішуватись для досягнення поставленої мети).

 

3.4. План виконання (із зазначенням строків):

Потрібно детально описати план-графік заходів, які відбуватимуться у рамках реалізації програми (проекту, заходу).

 

План може бути представлений у вигляді таблиці:

Етап реалізації програми (проекту, заходу)

Опис заходів для виконання етапу

Термін виконання заходів (період з…до)

Учасники, їх кількість

Відповідальна особа

3.5. Відповідальні виконавці програми (проекту, заходу):

Необхідно відобразити той досвід, який відповідає напрямкам програми (проекту, заходу).

 

Прізвище, ім’я, по батькові

 

Обов’язки у межах програми (проекту, заходу)

 

Освіта, спеціалізація (у т.ч. додаткові курси підвищення кваліфікації, тренінги, семінари)

 

Досвід роботи

 

 

3.6. Очікувані результати та конкретні результативні показники виконання програми (реалізації проекту, заходу)

Описати кількісні та якісні результати програми (проекту, заходу), вплив на цільові групи, Вашу організацію, партнерські організації, громаду та ін. Вказати короткострокові та довгострокові результати).

3.7. Залучені до виконання програми (реалізації проекту, заходу) організації (якщо такі є) та розподіл обов’язків між ними

№ з/п

Назва організації партнера

Контактна особа (П.І.Б., посада, тел.)

Форма участі та обов’язки в межах програми (проекту, заходу)

Примітка

 

 

 

 

 

 

3.8. Шляхи інформування громадськості про хід виконання програми (реалізації проекту, заходу)

Зазначити способи розповсюдження та конкретні джерела оприлюднення інформації про реалізацію програми (проекту, заходу), способи залучення ЗМІ, органів влади, партнерів та інших аудиторій до реалізації програми (проекту, заходу).

 

3.9. Перспективи продовження програми (проекту, заходу) після завершення періоду фінансової підтримки за рахунок бюджетних коштів та можливі джерела фінансування.

4. Детальний розрахунок витрат та джерел фінансування

Розрахунок має відображати реальні потреби програми (проекту, заходу) і бути якомога  більш деталізованим.

Поясність, як складалися кошториси за кожним рядком (згрупуйте видатки за видами діяльності у межах кожної категорії), та яким чином будуть використовуватись кошти для виконання кожного із завдань програми (проект, заходу).

Зазначте внесок для участі у співфінансуванні програми (проекту,заходу) у розмірі 25 відсотків необхідного обсягу фінансування. Внесок для виконання програми (реалізації проекту, заходу) може здійснюватися переможцем конкурсу у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі як оплати вартості приміщення, техніки, обладнання.

Статті витрат можна змінювати відповідно до запланованої діяльності. Усі статті витрат вказуйте виключно у національній валюті.

 

4.1. Матеріальне заохочення активістів  та організаторів (заходу, проекту):

 

Активісти та організатори  програми (проекту, заходу)

Матеріальне заохочення

Нарахування

Загальна сума

К-сть місяців

Очікуване фінансування з бюджету

Всього:

 

4.2. Придбання товарів, послуг для виконання програми (реалізації проекту, заходу):

 

Назва статті витрат

Обчислення витрат

Сума

Очікуване фінансування з бюджету

Придбання канцтоварів

Плата за оренду приміщення

Послуги зв’язку, інтернет

Банківські послуги

Тощо

Всього:

 

4.3. Оплата комунальних послуг та енергоносіїв для проведення заходу:

 

Назва статті витрат

Обчислення витрат

Сума

Очікуване фінансування з бюджету

Оплата теплопостачання

Оплата водопостачання та водовідведення

Оплата електроенергії

Оплата інших енергоносіїв

Всього:

 

 

 

Керівник громадського об’єднання _____________                _________________

(підпис)                                     (Прізвище, ініціали)

 

 

Керівник програми (проекту, заходу) _____________                _________________

(підпис)                                     (Прізвище, ініціали)

 

 

Бухгалтер громадського об’єднання  _____________                _________________

(підпис)                                     (Прізвище, ініціали)

 

М.П.

 

 

Додаток 3

Форма

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ

ГРОМАДСЬКОГО ОБ’ЄДНАННЯ

 

(загальний обсяг інформації не повинен перевищувати трьох сторінок формату А4, шрифтом Times New Roman 12, міжрядковий інтервал – одинарний; опис учасника конкурсу має бути чітким, лаконічним, містити нижчезазначену інформацію)

1. Назва громадського об’єднання та його організаційно-правова форма:

 

2. Дата створення громадського об’єднання:

 

3. Код за ЄДРПОУ:

 

4. Банківські реквізити:

5. Мета та основні напрями діяльності громадського об’єднання відповідно до статуту:

 

6. Досвід діяльності громадського об’єднання з тематики проекту та результати такої діяльності (до трьох абзаців):

 

7. Інформація про досвід виконання програм (реалізації проектів, заходів) протягом останніх двох років за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування:

№ з/п

Назва програми (проекту, заходу)

Сума фінансової підтримки, грн.

Джерела фінансування

Строки виконання програми (проекту, заходу)

Короткий опис (3-4 речення) програми (проекту, заходу)

 

 

 

 

 

 

 

8. Джерела фінансування громадського об’єднання:

 

9. Матеріально-технічна база громадського об’єднання (наявність власного офісу та оргтехніки, інші ресурси):

 

10. Кадрове забезпечення:

Прізвище, ім’я,

по-батькові

Посада та основні обов’язки в громадському об’єднанні

Кваліфікація (освіта)

Досвід виконання проектів

 

 

 

 

 

 

Керівник громадського об’єднання _____________                _________________

(підпис)                                     (Прізвище, ініціали)

 

М.П.