02 10 2014
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана


1 жовтня в усьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку, а в нашій державі це також і День ветерана. Цей день має на меті привернути увагу суспільства до людей похилого віку, висловити їм повагу та вдячність, бути турботливими і милосердними до них. Адже завдяки старшому поколінню ми переймаємо досвід, знання, уміння та мудрість.

Для забезпечення комплексного соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян в усіх районах та містах обласного підпорядкування функціонують 28 територіальних центрів, де ветеранам війни та праці, інвалідам та одиноким особам похилого віку, які надають різноманітні послуги, зокрема, доставка продуктів харчування, медикаментів, приготування їжі, прання білизни, надання транспортних послуг тощо.

На Хмельниччині біля 2000 громадян позбавлених можливостей на схилі літ жити у власних домівках поруч з рідними і близькими їм людьми. Вони знайшли свій притулок в інтернатних установах підпорядкованих системі соціального захисту населення.

Тому вагоме місце в роботі по соціальному обслуговуванню ветеранів займають інтернатні установи, яких в області 29, із них 1 геріатричний пансіонат для ветеранів війни та інвалідів.

Доброю традицією стало відвідування ветеранів керівництвом області, представниками релігійних конфесій.

Так, 1 жовтня у Хмельницькому геріатричному пансіонаті для ветеранів війни та праці відбулися урочисті заходи з нагоди Дня людей похилого віку та Дня ветерана. На урочистості завітали перший заступник голови облдержадміністрації Симчишин О.С., завідувач відділом обласної ради Поліщук В.М. та заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Дідик М.М.

 

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже тепло людських сердець, моральна й матеріальна підтримка особливо відчуваються у поважному віці. Старші люди пронесли крізь своє життя нетлінні та невмирущі людські цінності, вірність рідній землі, зберегли для нащадків найкращі національні традиції, навчили нас долати труднощі та бути достойними своєї держави.