14 05 2013
Категорія: Соціальні проекти

Європейський Союз оголосив конкурс проектів для підтримки регіональної політики України


Конкурс дасть можливість регіональним та місцевим органам влади отримати фінансову підтримку для реалізації стратегій розвитку своїх регіонів

Конкурс складається з двох «лотів» («кошиків»): для обласного рівня і для рівня району/населеного пункту:

Лот 1 націлений на вирівнювання розривів між регіонами і допомогу найменш розвиненим регіонам України (орієнтовний бюджет Лоту – 4 мільйони євро; можуть подаватися проекти з максимальним бюджетом у 2 мільйони євро).

Лот 2 націлений на підтримку стабільного та збалансованого розвитку сільської місцевості (орієнтовний бюджет Лоту – 2 мільйони євро; можуть подаватися проекти з максимальним бюджетом у 500 тисяч євро).

На конкурс у рамках Лоту 1 можуть подаватися органи регіональної та місцевої влади Автономної Республіки Крим, Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

На конкурс у рамках Лоту 2 можуть подаватися органи регіональної та місцевої влади усіх регіонів України.

Метою конкурсу є реалізація цілої низки пріоритетів, зокрема удосконалення та відновлення інфраструктури, створення нових робочих місць, розвиток туризму, підтримка бізнесових ініціатив, зміцнення енергоефективності, розвиток сільськогосподарських ринків.

Цей конкурс є частиною ширшої програми регіонального розвитку України, на яку ЄС виділив 31 мільйон євро. Ця програма націлена на підтримку децентралізованого розвитку українських регіонів.

Детальнішу інформацію щодо конкурсу можна знайти на сайті EuropeAid.

Кінцевий термін подання коротких концепцій проекту (Concept Notes) у рамках даного конкурсу – 1 липня 2013 року.

У травні 2013 року у різних регіонах України Представництво Європейського Союзу проведе низку інформаційних заходів, спрямованих на роз’яснення детальної інформації про конкурс.

Контактна особа: Тетяна Шульга, Представництво Європейського Союзу в Україні. Tetiana.SHULHA@eeas.europa.eu; Tel: +380 (44) 390 8010.

Джерело: Асоціація міст України