25 11 2011
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Внесено зміни до постанов Кабінету Міністрів України


З метою забезпечення реалізації законів України від 6 липня 2011 р. № 3597-VI „Про внесення змін до статті 4 Закону України „Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо уточнення окремих положень" та від 16 червня 2011 р. № 3526-УІ „Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку надання допомоги сім!ям з дітьми, малозабезпеченим верствам населення та покращення їх соціального захисту" 16 листопада 2011 року Урядом затверджено зміни до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1751 і від 24 лютого 2003 р. № 250.

Зазначеним рішенням надається право:

-   на отримання допомоги одиноким матерям на дітей, які після досягнення 18-річного віку навчаються у загальноосвітніх закладах;

-   матері (батьку) отримувати допомогу на дитину у разі смерті одного з батьків, які не перебували у зареєстрованому шлюбі.

Крім цього, постановою удосконалено норму, якою передбачено випадки припинення виплати допомоги на дітей одиноким матерям, та відокремлено випадки, коли виплата допомоги призупиняється.

При цьому зауважено, що поновити виплату допомоги можливо за письмовою заявою одержувача до органу, що призначає таку допомогу.

Також уточнено норму Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям, якою визначається перелік осіб, які входять до складу малозабезпеченої сім'ї, новою категорією (діти, які після досягнення вісімнадцятирічного віку навчаються у загальноосвітніх закладах), та визначено, що особам, які доглядають за інвалідами II групи внаслідок психічного розладу, не буде припинятися виплата допомоги у випадках, коли такі особи не працюють (не вчаться, не служать).