19 01 2022
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

У кризовій ситуації треба звертатися на телефон довіри.


 

В Україні чимало громадян потерпають від домашнього насильства, але існує проблема із закладами, до яких можна направляти постраждалих осіб.

Урядом було заплановано  створення  мережі служб підтримки, що будуть діяти у кожному регіоні.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 червня 2021 р. № 696-р «Про затвердження розподілу обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, у 2021 році» для цих цілей виділено 274,2 мільйона гривень.

Загальна сума субвенції на Хмельницьку область склала  11 628 375 грн. для створення трьох притулків для постраждалих від насильства  – у містах Хмельницькому, Красилові та  Волочиську, двох спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства,  одного денного центру та придбання трьох автомобілів для мобільних бригад.

23 грудня 2021 року офіційно відкрито притулок для постраждалих від насильства  у місті Хмельницькому.

18 січня 2021 року на урочистому відкритті притулку у місті Красилові  був присутній голова обласної державної адміністрації Сергій Гамалій, який зазначив, що для постраждалих тут створено комфортні умови для проживання. Одночасно у закладі може перебувати 9 осіб.

З огляду на те, що  тема домашнього  насильства перестає замовчуватися та бути «приватною справою»,  у суспільстві формується  нетерпиме ставлення до цього явища.

Нагадаємо, що за телефонним номером 15-47 цілодобово та безкоштовно діє Урядова Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

Координатором роботи з питань  запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі в області є Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації (контактний телефон - /0382/75-20-89