04 01 2022
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

В ОДА відбулось засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни


В ОДА відбулось засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни

29 грудня в ОДА відбулось чергове засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України за участю голови облдержадміністрації Сергій Гамалій та заступника голови ОДА Володимир Юр'єв.

На початку роботи ради, Сергій Гамалій вручив державну нагороду України за заслуги III ступеня голові громадської організації «Спілка інвалідів війни та ветеранів АТО Хмельниччини», учаснику бойових дій в антитерористичній операції Володимиру Шрубковському.

“Для мене честь вручити нагороду Президента України для пана Володимира. Це людина, яка зробила чимало як для нашого краю, так і для України загалом, а також несе відповідальність за ветеранський рух та допомогу сім’ям тих, кого торкнулась війна,” – наголосив очільник області.

Продовжуючи засідання, учасники ради обговорили низку важливих питань щодо забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів ветеранів війни, добровольців АТО/ООС, постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС, родин Героїв Небесної Сотні, а також осіб, яких незаконно утримували на тимчасово окупованій території України.

Відтак, в ході роботи директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ірина Ковальчук доповіла про хід виконання обласної комплексної програми соціальної підтримки учасників АТО, операції Об’єднаних сил, членів їх сімей, сімей загиблих учасників АТО, Операції Об’єднаних Сил, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України та вшанування пам’яті загиблих на 2021-2022 роки.

Про ситуацію із фінансуванням та наданням належних послуг у КПП «Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни» розповів директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Завроцький. За словами очільника Департаменту, наразі обласний госпіталь ветеранів війни потребує додаткового залучення фінансів задля покращення умов надання оздоровчих послуг.

Підсумовуючи, учасники обговорили ситуацію щодо утворення та діяльності Консультативних рад у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при районних державних адміністраціях та напрацювали можливі шляхи для реалізації цього питання. За словами заступника голови ОДА Володимира Юр’єва, усі розглянуті питання під час засідання знаходяться на особистому контролі посадовця, та реалізовуються за постійної підтримки зі сторони облдержадміністрації.