25 11 2021
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

#діємопротинасильства


 

З  25 листопада по 10 грудня проводиться  щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти   насильства».

Це міжнародна кампанія, яка проходить  щороку у всьому світі та  спрямована на привернення уваги до найбільш незахищених та вразливих груп жінок і дівчат щодо запобігання та припинення  до них насильства.

У ці дати Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй проводить кампанію з боротьби проти  насильства щодо жінок, яка закликає до дій, спрямованих на підвищення обізнаності та привернення уваги до цієї проблеми.

В останні роки, під час проведення акції  використовується помаранчевий колір, як символ світлого майбутнього, вільного від насильства щодо жінок та дівчат.

Цього року ціллю глобальної кампанії 2021 року для України є привернення уваги до проблеми,  її обговорення та поширення знань про те, що може зробити кожна людина  для  припинення насильства щодо жінок. Як і в попередні роки, помаранчевий колір буде ключовою темою, що об’єднує усі заходи.

У рамках зазначеної акції в області проводиться мережевий флешмоб #діємопротинасильства

Департамент соціального захисту населення  облдержадміністрації долучився до естафети «Починай діяти», основною метою якої є запобігання замовчуванню такого злочину.