09 07 2021
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

До уваги одержувачів житлової субсидії


Відповідно до прийнятої постанови Кабінету Міністрів України» від  19.05.2021 № 505 «Деякі питання призначення житлових субсидій» перепризначення субсидії на наступний період тим домогосподарствам, які одержували її в опалювальному сезоні 2020-2021 років, здійснюється автоматично (без звернення громадян) з урахуванням інформації Міністерства фінансів України за результатами проведеної верифікації даних на відповідність умовам надання субсидії.

Виключення становлять ті одержувачі, яким для отримання субсидії на наступний період необхідно подати новий пакет документів, зокрема це домогосподарства, яким житлова субсидія:

надавалася у грошовій безготівковій формі;

була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);

була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Структурні підрозділи соціального захисту населення наприкінці червня отримали інформацію від Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій на відповідність новим умовам її одержання.

На підставі цієї інформації структурними підрозділами соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів станом на 8 липня поточного року проведено перепризначення житлових субсидій в автоматичному режимі 71,8 тис. домогосподарствам. Крім того, призначено субсидію 2 тис. домогосподарств, які звернулися за призначенням субсидії з початку неопалювального сезону. Відмовлено у призначенні житлової субсидії 8,3 тис. домогосподарств.