09 07 2021
Категорія: Соціальні проекти

Свято Івана Купала в «Родинному затишку»


7 липня 2021 року в Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок» було організовано та проведено фахівцями Центру веселе, неперевершене свято Івана Купала.

На святкування клієнти Центру прийшли у святковому одязі, в вишиванках, дівчата одягали прикраси, відчуваючи себе справжніми красунями. Також молодь з особливими потребами мала змогу спробувати плести з допомогою фахівців чарівні купальські віночки з «цілющих» трав, квітів, верби. Одягаючи віночок, підопічні наче, переносилися в інший безтурботний вимір життя, де є лише радість, багато посмішок, друзі…

Директор Центру Антоніна Павлівна Корчинська виступила зі словами вітання та побажаннями веселого свята, гарного настрою та здоров’я.

Фахівці провели пізнавальну бесіду для підопічних про свято та традиції його. Вони наголошували підопічним на те, що Івана Купала в різних регіонах наші пращури святкували по-різному, дотримуючись різних ритуалів на територіях відкритих водойм. Але спільним ритуалом для всіх слов’ян було в цей день стрибати через багаття, тримаючись за руки, і водити навколо них хороводи. Вірили, що купальське багаття очищає.

Підопічні взяти участь у різноманітних конкурсах, іграх та забавах, а також прийняли участь у яскравих танцювальних номерах, купальських хороводах, співали чудові українські пісні, у супроводі фахівців. Після завершення святкової програми кожен мав змогу задумати бажання і кинути на воду свій купальський віночок. Всі підопічні перескакували через стилізоване «кропив’яне вогнище», а після цього була традиційна святкова дискотека.

Такі заходи дають можливість підопічним Центру відчути себе потрібними, повноцінними у нашому суспільстві, відкрити насиченість оточуючого світу, невичерпний потік радості та заряджаючої позитивної енергетики. Кожний підопічний сьогодні відчув настрій традицій наших пращурів через купальські обряди, хороводи та надзвичайно колоритні купальські пісні.