07 04 2021
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

У Комітеті ВРУ відбулося широке обговорення результатів реалізації Стратегії подолання бідності в Україні. 07.04.2021р.


У Комітеті ВРУ відбулося широке обговорення результатів реалізації Стратегії подолання бідності в Україні. 07.04.2021р.

Мета проведення слухань - стан виконання Стратегії подолання бідності, затвердженої розпорядженням КМУ від 16 березня 2016 року № 161-р.

Голова комітету  Галина Миколаївна Третьякова. Обговорення проходило за участі народних депутатів України, представників центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини,  територіальними органами соціального захисту населення   та  сторонами соціального діалогу.

Від Хмельниччини - директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ірина Ковальчук.

Під час обговорення реалізації заходів Стратегії було наголошено на зменшення масштабів бідності з 44 % у 2016 році до 23% на кінець 2019 року. Разом з цим у 2020 році  відбулось значне зростання, про що відзначили учасники зібрання.

Одночасно протягом чотирьох років відбулось підвищення на 64% прожиткового мінімуму і на 64,6 %  пенсійних виплат.

Також присутні підтримали пропозицію щодо ініціювання підвищення посадового окладу (тарифної ставки) працівникам 1 тарифного розряду.

Державна політика подолання бідності в Україні ґрунтується на сучасних світових підходах у цій сфері з урахуванням Цілей сталого розвитку та Європейської соціальної хартії.

За підсумками обговорення було надано доручення для регіонів  в 10 денний термін  надати пропозиції з реалізації  Стратегії людського розвитку   в Україні на 2021-2025 роки.

Інструментом реалізації зазначеної стратегії   буде розробка та затвердження Урядом Комплексної програми забезпечення реалізації Стратегії людського розвитку.   Метою Програми буде визначено зменшення масштабів бідності, підвищення рівня життя населення та розбудови соціальних послуг.