28 09 2012
Категорія: Соціальні проекти

Нове реабілітаційне обладнання та терапевтичне харчування тепер є у Меджибізькому дитячому будинку-інтернаті


Протягом серпня-вересня поточного року дітям з важкими психофізичними порушеннями розвитку, які виховуються в Меджибізькому дитячому будинку-інтернаті, були подаровані нове реабілітаційне обладнання (вертикалізатор «Котик», реабілітаційне крісло «Зебра»), прогулянковий візочок, розвиваючі іграшки та терапевтичне харчування.

Цей подарунок був переданий фахівцями Навчально-реабілітаційного центру «Джерело» в рамках проекту «Звільнити дитину з неповносправністю: протидія наслідкам фінансової кризи на систему будинків-інтернатів для важконеповносправних дітей», який здійснюється за фінансової допомоги Міжнародного Фонду «Відродження».

Завдяки отриманому обладнанню та розвиваючим іграшкам в інтернаті покращилась якість реабілітаційної роботи, спостерігається тенденція покращення змін у фізичному та емоційному стані дітей, поведінці.

Як зазначалось на початку статті, діти, які не можуть самостійно ходити, отримали сучасний прогулянковий візочок. Тепер діти по черзі можуть гуляти на вулиці, не відчуваючи дискомфорту. Наявність такого візочка також полегшує роботу працівників закладу.

Завдяки отриманим подарункам урізноманітнились повсякденні дії дітей, особливо «лежачих». Тепер вони за допомогою розвиваючих іграшок можуть не просто «лежати» цілий день у своїх ліжечках, але й одночасно вивчати навколишній світ, торкаючись до різних матеріалів, різних поверхонь.

Всі іграшки виготовлені з безпечних для дітей матеріалів, спрямовані на розвиток  різних відчуттів, дрібної моторики, елементарних рухів тощо.

Гра також допомагає покращити комунікацію (спілкування) між вихованцями закладу та його працівниками.

Особливо цінним подарунком стало терапевтичне харчування для дітей. Навіть за невеличкий проміжок часу (майже 2 місяці) з початку вживання суміші «Пептамен», спостерігаються значні зміни у фізичному стані дітей: 2-є з 10-ти дітей набрали значну вагу (один хлопчик – 2 кг, інший – 1,2 кг).

Головне управління праці та соціального захисту населення висловлює слова вдячності фахівцям Навчально-реабілітаційного центру «Джерело» (м.Львів) та особисто Олександрі Каландяк, команді та керівництву Міжнародного Фонду «Відродження» за підтримку ініціатив у сфері покращення якості життя дітей з психофізичними порушеннями розвитку.