05 03 2020
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Жінка на ринку праці


Майже половину клієнтів Хмельницької обласної служби зайнятості складають представниці прекрасної статі. З початку року статус безробітної отримали 8,7 тис. жінок або 46,9% від загальної кількості зареєстрованих безробітних. Забезпечено роботою 1,4 тисяч жінок, зокрема 26% - знайшли роботу в переробній промисловості, 25% - оптовій та роздрібній торгівлі, а 10,2% – у сільському, лісовому, рибному господарстві.

«Покращити ситуацію щодо легального працевлаштування жінок ми намагаємося шляхом застосування активних програм сприяння зайнятості: допомога у відкритті власної справи, залучення до громадських робіт, професійного навчання. До прикладу, в цьому році вже 466 безробітних жінок безкоштовно здобувають нову професію за направленням служби зайнятості, а 9 - започаткували власну справу», - зазначає директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

Щодня, Хмельницька обласна служба зайнятості створює усі необхідні умови для самореалізації жінки як особистості, підвищує мотивацію до працевлаштування, допомагає їй у саморозвитку. Більше 6 тис. жінок брали участь у семінарах з загальних питань зайнятості населення, майстеркласах «Сучасні джерела пошуку роботи», тренінгах «Підготовка резюме», «Підготовка до співбесіди з роботодавцями», семінарах «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес», «Ризики нелегальної трудової міграції», заняттях клубів та студій тощо.

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10

м.Хмельницький, Україна, 29000

тел: +38(0382) 65-74-18

+38(0382)76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua