28 10 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Уряд спростив умови призначення житлових субсидій окремим категоріям населення


Постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2019 №878 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р №848 і від 27 липня 1998 р. №1156» (далі - Постанова №878) (набрання чинності 22.10.2019) внесено зміни щодо умов призначення  житлових субсидій окремим категоріям громадян.

Зокрема, надано можливість призначення житлової субсидії дитячим будинкам сімейного типу (далі – ДБСТ) на понаднормову площу житла за рішенням комісії.  Також при призначенні субсидії до доходу ДБСТ не враховується матеріальна допомога, яка виплачується за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів, та стипендія для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбані ДБСТ транспортні засоби.

Під час призначення житлової субсидії не враховуються доходи одного з подружжя, якщо обом більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу, у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства.

Субсидія військовослужбовцям призначатиметься без отримання інформації про сплату ними єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За наявність причепа, з дати випуску якого минуло менше 5 років, домогосподарства матиме право на призначення субсидії.

Зазначені зміни застосовуються при визначенні права на призначення житлової субсидії вказаним категоріям громадян після набрання чинності Постанови №878.

Право осіб, яким субсидія призначена до набрання чинності Постановою №878, не переглядається.

У разі звернення до органів соціального захисту населення зазначених категорій громадян житлова субсидія може бути їм призначена з урахуванням прийнятих змін.