28 10 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство


В контексті пріоритетних напрямків діяльності Мінсоцполітики, які оголосила Міністр соціальної політики Юлія Соколовська, 21-23 жовтня 2019 року, в Одесі відбувся тренінг «Впровадження програм для кривдників, які вчиняють домашнє насильство». Навчання проведено за ініціативи Міністерства соціальної політики України в рамках проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

До участі у семінарі було запрошено суб‘єктів, які здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству у Хмельницькій області. Також участь у заході взяла головний спеціаліст управління протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству Міністерства соціальної політики України Світлана Кльопка, яка презентувала присутнім ключові положення нового законодавства у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Мета заходу: ознайомлення та використання існуючих практик роботи з агресорами, які вчиняють домашнє насильство та потерпілими.

Експерти ознайомили присутніх з особливостями роботи спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб на місцевому рівні, а також із впровадженням корекційних програм для кривдників.