23 10 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Екскурсія до міста Львів


У тумані за вікном уже чується  глибокий осінній подих, наповнений прив’ялим запахом опалого листя та гіркуватого прядива давно відцвілих квітів. Цієї чудової, загадкової пори року 22 жовтня 2019 року підопічні Хмельницького Центру «Родинний затишок» під керівництвом директора А.Корчинської та заступника начальника управління праці та соціального захисту населення В.Костенецької разом з фахівцями та батьками вирушили у поїздку до не менш загадкового міста Львів. Такі екскурсії – чудова можливість дізнатись багато нового і цікавого про міста України, в якій ми живемо. Це спілкування з друзями та однолітками, можливість проявити самостійність далеко від дому, батьків, подивитись, як живуть люди в інших містах і куточках Землі, це емоції, які згадуються усе життя.

Екскурсія до м.Львів – це подорож  у казку! Місто багате архітектурними пам’ятками, його затишні, вузенькі вулички багаті історичними подіями. Під час екскурсії  ми усі мали змогу насолодитися архітектурою та красою міста  і дізнатися багато цікавих фактів про пам’ятники, старі будівлі та вулиці.

Нам пощастило  бути пасажирами маленького кольорового поїзда, який возив нас по центру старого Львова. Тут почули безліч веселих та цікавих історій про відомих львівських пань та панів, побачили найстаріші львівські будинки і зовсім інший, нетиповий, сповнений чар та добрих чудес старенький Львів. На високих ходулях ходили феї та чарівники,  з вікон головної вежі міста виглядав гарно вбраний трубадур і оголошував початок  нової години. Заглянули  в одну з найстаріших аптек Львова – музей-Аптеку, найсмачнішою подією стало відвідування шоколадної майстерні та копальні кави.


Під час екскурсії  у нас була нагода відвідати та поділитись досвідом у навчально-реабілітаційному центрі «Джерело» м.Львова. На порозі  нас привітно зустріла Анна Осадчук, яка провела нам екскурсію, ознайомила  з роботою центру «Джерело» та представила трудові майстерні. Анна з задоволенням розповідала про їх діяльність, фахівці Центру реабілітації «Родинний затишок» ставили багато запитань, переймали інноваційний досвід роботи з молоддю з інвалідністю та ділились своїми враженнями. На цій зустрічі також були присутні батьки та підопічні Хмельницького Центру реабілітації «Родинний затишок», які теж мали змогу побачити заняття та поспілкуватися в колі однодумців.


Радісні, щасливі, сповнені вражень та позитивних емоцій повернулися додому. Поїздка залишила у кожного з нас незабутні враження, молодь між собою ще більше здружилася, колектив фахівців і батьків ще більше згуртувався.