15 10 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Х Всеукраїнська нарада «Підготовка альтернативного звіту до Комітету ООН з прав осіб з інвалідністю при виконанні Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю в 2016-2019рр.»


Дякуючи багаторічній співпраці з ВГО «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень», фахівці Хмельницького Центру реабілітації «Родинний затишок»  та фахівці ГО Хмельницького Фонду соціального захисту та реабілітації осіб з інвалідністю інвалідів разом з заступником начальника управління праці та соціального захисту населення м.Хмельницького Валентиною Костенецькою  мали змогу взяти участь у десятій Всеукраїнській нараді «Підготовка альтернативного звіту до Комітету ООН з прав осіб з інвалідністю при виконанні Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю в 2016-2019рр.».

На нараді були присутні керівники громадських організацій та директора комунальних установ центрів комплексної реабілітації із всієї України,  представник Любельського форуму організацій осіб з обмеженими можливостями м. Люблін, Польща Аліція Янкевіч, представник  Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) Пітер Ербен, представники Офісу Уповноваженого прав людини та представники МСПУ, МОЗ, МОН, Мін’юст.

Під час наради говорили про досвід міжнародної співпраці з партнерськими організаціями, про особливості виконання Конвенції про права осіб з інвалідністю. Усі присутні мали можливість побачити виставу інтерактивного театру  Благодійного товариства «Джерела» -«Право Є!», познайомитися з новим людьми, перейняти безцінний досвід інших організацій.

Під час наради було організовано конкурс виробів соціальних майстерень осіб з інвалідністю. Хмельницький Центр реабілітації «Родинний затишок» та ГО Хмельницький Фонд СЗта РозІ також приймали активну участь у конкурсі, за що були нагороджені дипломом.

Приємною подією зібрання було відзначення 25-річчя створення БТ «Джерела» та 15-річчя ВГО «Коаліція».

Директор Центру реабілітації «Родинний затишок» Антоніна Корчинська разом з фахівцями щиро подякували  за багаторічну плідну  співпрацю з ВГО «Коаліція», за можливість приймати активну участь у всіх заходах, навчаннях, нарадах, конференціях, наукових конференціях, виставках творчих робіт, законодавчих проектах. Щиро віримо, що ваша працьовитість, компетентність і надалі будуть служити людям. Побажали  Раїсі Кравченко та  всьому колективу ВГО «Коаліція», а саме Юлії Клепець, Надії Майоровій, Олені Кравець, Стефанії Білоніжка, Олені Царенко та іншим творчого натхнення, здійснення всіх задумів і мрій, щоб не вичерпалася  віра в щедрість людської душі, щоб  завжди супроводжували милосердя та доброта, бажання та спроможність бути корисними людям!