11 10 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

«Країна професійного вибору»


Вже доброю традицією Хмельницької обласної служби зайнятості стало проведення обласних профорієнтаційних заходів для учнівської молоді, так 10 жовтня «Країна професійного вибору» гостинно відчинила двері для 1,5 тис. старшокласників міста Хмельницького та Хмельницького району.

На заході «Країна професійного вибору» було представлено 43 локації, де учасники познайомилися із освітніми послугами закладів вищої та професійно-технічної освіти, відвідали майстер-класи від навчальних закладів області та роботодавців, отримували консультації від соціальних партнерів служби зайнятості.

«Важливо, щоб при виборі професії ви врахували свої інтереси, нахили і здібності. Від цього залежатиме реалізація ваших прагнень і бажань, - зазначив у вітальному слові директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня, - як обрати професію? Як не заблукати у світі професій? Для цього і проводяться такі пізнавальні профорієнтаційні заходи як сьогодні. Вибір професії – це справа не одного дня. Сьогодні ми робимо початок, а вдалий вибір залежить від вас».

Неабияким попитом серед відвідувачів «Країни професійного вибору» користувалась локація ДВНЗ «Кам’янець-Подільський коледж будівництва, архітектури та дизайну». Чимало «сердечок» зібрали поліціянти, причому жвавий інтерес до цієї професії виказували дівчатка.

Велику зацікавленість учнівської молоді викликав сектор «Професійного консультування»,  в якому вони мали можливість визначитись із напрямом своєї майбутньої професійної діяльності під час комп’ютерного тестування та виявити підприємницький потенціал.

Неабиякою цікавинкою заходу був фотоконкурс: учні фотографувалися у фотозоні «Країни професійного вибору» та опубліковували світлини на своїх Facebook-сторінках. Переможець, котрий набере найбільше вподобань, отримає подарунок від Хмельницької обласної служби зайнятості за активність.

Родзинкою став профорієнтаційний квест, де учасники грали у профорієнтаційні ігри та брали участь у конкурсах. Кожна команда проходила ряд станцій - етапів, і  в разі правильної відповіді чи виконаного завдання  отримували картинки з професіями. По закінченню квесту команди прикріпляли свої картинки до карти Хмельницької області. Перемогла та команда, в арсеналі якої виявилось  більше професій.

Також під час заходу відбулася пресконференція директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергія Сергійовича Черешні з представниками засобів масової інформації.

Варто зазначити, що подібні профорієнтаційні заходи, у вигляді гри, надають можливість отримати максимальний ефект задля розуміння учнів значущості тієї чи іншої професії. Так, за підрахунками фахівців служби зайнятості, для 70% дітей, які відвідали країну професійного вибору, захід допоміг визначитися із тим, ким стати у дорослому житті.

Відділ інформаційної роботи, Хмельницький обласний центр зайнятості пров. Шевченка,10, м. Хмельницький, Україна  тел: +38(0382)-76-46-42 khm-ocz@kmocz.gov.ua