08 08 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Ринок праці Хмельниччини


У січні-липні 2019 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися  25,3 тис. безробітних громадян.

«У базі даних обласної служби зайнятості налічувалося понад 22,4 тис. вакансій. Більше 60% вакансій припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій – підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші», - наголосив директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

З початку року близько 5 тис. роботодавців поінформували службу зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках. Завдяки співпраці з роботодавцями та за сприяння служби зайнятості 61,1% вакансій було укомплектовано. Кількість працевлаштованих осіб становила  14,5 тис. осіб, в тому числі 8,7 тис. зареєстрованих безробітних. Крім того понад 3,5 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру. За направленням центрів зайнятості області 3,2 тис. безробітних осіб проходили професійне навчання.

Зазначимо, що станом на 1 серпня 2019 року актуальними були 2,6 тис. вакансій, на одну вакансію претендували 4 безробітних, а кількість зареєстрованих безробітних становила 9,9 тис.осіб.

 

 

Відділ інформаційної роботи

Хмельницький обласний центр зайнятості

пров. Шевченка,10

м. Хмельницький, Україна, 29000

тел: +38(0382)-76-46-42

khm-ocz@kmocz.gov.ua