10 07 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Віночок звивайте, на Купала поспішайте!


В Центрі реабілітації «Родинний затишок» завжди цікаво та весело святкують свято Івана Купала. Цьогоріч вирішили змінити традицію святкування на території Центру та  провели розважальний захід   «Віночок звивайте, на Купала поспішайте!» у парку ім.М.Чекмана, біля річки Південий Буг.

Ідея виявилась досить чудовою, адже підопічні мали можливість наблизитись до природи, насолодитись краєвидами рідного міста, ознайомитись з різноманіттям трав, квітів, дерев.   Фахівці та підопічні Центру знайомилися з народними традиціями свята Івана Купала, танцювали, співали українські пісні, грали в ігри, перестрибували через символічне «багаття», вчились плести купальські віночки з квітів та трав, а потім за традицією дівчата пускали віночки у воду та загадували бажання.

Всі присутні на розважальному заході поринули в атмосферу українських традицій святкування Івана Купала та отримали масу позитивних емоцій та вражень. Директор Центру реабілітації «Родинний затишок» А.Корчинська зазначила, що організувавши данне дозвілля в справжніх природних умовах, підопічні вчаться пізнавати природу, чути її та берегти, адже саме звичайне перебування на свіжому повітрі сприяє загартуванню, зміцненню здоров’я, та хорошому настрою.