19 02 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Порядок отримання житлових субсидій в грошовій формі з 1 березня 2019 року


Порядок

отримання житлових субсидій в грошовій формі

з 1 березня 2019 року

Урядом України прийнято рішення про надання адресної готівкової виплати громадянам, які одержують житлову субсидію в опалювальному періоді з жовтня 2018 по квітень 2019 років. Житлові субсидії призначені за лютий 2019 року отримають:

* з березня 2019 року пенсіонери – одержувачі житлових субсидій одночасно з виплатою пенсії  від банківських установ або поштових відділень, в дні одержання пенсії.

* з 11 березня 2019 року одержувачі житлових субсидій, які не є пенсіонерами у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк» як грошові перекази за умови пред’явлення паспорту.

Виплата готівкової житлової субсидії триватиме з березня по травень 2019 року щомісячно.

* Громадяни, яким житлова субсидія надається у готівковій формі, зобов’язані самостійно контролювати своє споживання житлово-комунальних послуг, та щомісяця в повному обсязі сплачувати їх вартість місцевим газо-тепло-електропостачальним організаціям, управителям багатоквартирних будинків.

* Запровадження виплати житлової субсидії в готівковій формі спонукатиме громадян до економного споживання комунальних послуг, заощадження власних коштів, в тому числі коштів готівкової житлової субсидії та використання їх на власні потреби, підвищення спроможності до встановлення енергозберігаючих технологій.