25 01 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Щодо заміни посвідчень особам, постраждалим внаслідок катастрофи на ЧАЕС


На засіданні Кабінету Міністрів України 27.12.2018 року прийнято постанову  Кабінету   Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2018р. №551».

Цією постановою продовжено термін проведення заміни посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи категорії 1 та учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорії 2 і 3) з числа громадян, які брали участь у ліквідації інших ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, складанні ядерних зарядів та проведенні на них регламентних робіт.

Також посвідчення, видані зокрема учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС (категорії 2 і 3), потерпілим від Чорнобильської катастрофи (категорії 2, 3 та серії Г) дітям, потерпілим від Чорнобильської катастрофи (серії Д), дружині (чоловіку), опікуну дітей померлого громадянина смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою є дійсними до заміни їх в установленому порядку (зміна прізвища, імені, втрата чи псування).