23 01 2019
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Святкування 100-ї річниці Дня соборності України


100 років назад, а саме, 22 січня 1919 року, на Софійській площі в Києві, було проголошено універсал про об’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки (Акт Соборності українських земель), документ, який окреслив географічні та ментальні контури єдиної України.

Ця подія стала значущою для усіх українців тоді, і є досить символічною та актуальною донині. Саме відзначення святкування 100-ї річниці Дня соборності України розпочалося  ходою на мосту єднання на межі Хмельницької та Тернопільської областей, під час якої звучали гасла – «У День Злуки беремося за руки!», «Захід, Схід – одна країна, це соборна Україна!», «Україна є, Україна є, Україна буде!».

У зустрічі делегацій від двох областей на річці Збруч між Борщівським та Чемеровецьким районами взяли участь голова обласної ради Михайло Загородний, голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, керівництво Тернопільської області та  Львівської області, священики – представники різних релігійних конфесій, народні депутати України, депутати рад усіх рівнів, громадськість. У святкових урочистостях взяли участь також і представники Департаменту соціального захисту населення на чолі із заступником директора Департаменту Миколою Дідиком.