04 04 2012
Категорія: Наради - семінари

Відбулося розширене засідання обласної тимчасової комісії


3 квітня 2012 року під головуванням голови адміністрації Ядухи В.С. відбулося розширене засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на якому розглядались питання погашення заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах-боржниках, підвищення рівня заробітної плати, легалізації трудових відносин в області та наповнення бюджетів усіх рівнів.

Як зазначив голова адміністрації, в області спостерігається позитивна динаміка щодо скорочення боргів із заробітної плати. У 2011 році виплачено 12,4 млн. грн. заборгованої заробітної плати, повністю ліквідовано борги на 106 підприємствах у сумі 10,9 млн. гривень.

У 17 районах області та в місті Старокостянтинів відсутні борги із заробітної плати на економічно активних підприємствах.

Борг по економічно неактивних підприємств становить 2,0 млн. грн. (або 12%) та 10,3 млн. грн. (60%) припадає на підприємства-банкрути.

В області також спостерігається стабільне зростання рівня заробітної плати.

Проте, найнижчий рівень середньомісячної заробітної плати рахується в Чемеровецькому (1603 грн.), Старосинявському (1734 грн.), Білогірському (1735 грн.) та Новоушицькому (1748 грн.) районах.

Загалом, 1566 юридичних осіб нараховують середньомісячну заробітну плату найманим працівникам у розмірах менших законодавчо встановленого мінімуму. Найбільший відсоток таких підприємств у Новоушицькому районі – 32%, Кам’янець – Подільському – 26%, Білогірському, Ізяславському - по 23% Віньковецькому, Шепетівському районах - по 21%.

За результатами роботи робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення протягом 2011 року донараховано податків у сумі 3,6 млн. гривень, виведено з “тіні” 1283 особи.