28 09 2017
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат


28 вересня 2017 року під головуванням першого заступника голови адміністрації В. Кальніченка відбулося спільне засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засіданні було відмічено, що питання підвищення рівня заробітної плати та легалізації трудових відносин на сьогоднішній день є особливо актуальними та залишаються пріоритетними в роботі облдержадміністрації.

Так, середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника у липні поточного року у порівнянні до січня місяця зросла на 1040 грн. або на 20,7% і склала 6068 гривень.

Що стосується легалізації трудових відносин, то протягом січня-серпня 2017 року в області проведена відповідна робота, за результатами якої виявлено 406 порушень.

Зареєстровано 3424 суб’єкти підприємницької діяльності, 1889 трудових договорів між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками та 2316 трудових договорів з найманими працівниками у юридичної особи.

Реалізація вжитих в області заходів дала змогу вивести з «тіні» 7629 осіб.

Щодо виплати заборгованої заробітної плати, то протягом січня-вересня 2017 року повністю виплачено борги із заробітної плати працівникам 9 підприємств на суму понад 814 тис. гривень.

Станом на 01 серпня поточного року за сумою боргу область посіла  4 місце серед регіонів України.

За моніторинговими даними станом на 01 вересня 2017 року в області залишається 16 підприємств-боржників із загальною сумою заборгованої заробітної плати 6,0 млн. гривень.