07 07 2017
Категорія: Цікаве

Святкування Івана Купала у Центрі реабілітації "Родинний затишок"


 

07.07.2017 року в Центрі реабілітації «Родинний затишок» було організовано цікаве, незабутнє, веселе святкове дійство приурочене святкуванню свята Івана Купала.

 

У день Івана Купала  все нестримно цвіте, множиться, радіє життю, зелень досягає свого апогею. За повір’ям, в цей час рослини наповнюються чарівними, лікувальними та цілющими властивостями, і кожен на святі, торкаючись травинки, листочка чи квітки, чекає зцілення та оздоровлення від природи.

Підопічні разом із фахівцями готувалися до святкування: вивчали пісні, танці, виготовляли власноручно букети та інші прикраси для свята.

Під час святкування  Івана Купала молодь з особливими потребами мала змогу прийняти участь у плетінні вінків, бути задіяною у різноманітних конкурсах, іграх та забавах, а також поспівати купальських пісень та поводити хороводи.

Всі присутні поринули в атмосферу українських традицій відзначення свята Івана Купала та отримали масу позитивних емоцій та вражень.

Спостерігаючи за радістю в очах наших підопічних, дружніми відносинами один з одним, розуміємо, що святкові дійства є надзвичайно потрібними для молоді яка є такою вразливою у суспільстві

Для молодих людей із порушеннями інтелекту такі заходи дають можливість відчути себе потрібними, відкрити насиченість та повноту життя.