07 06 2017
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Виізне засідання колегії Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОДА пройшло 6 червня 2017


Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації 6 червня 2017 проведено виїзне засідання колегії на базі Полонського та Самчиківського будинків-інтернатів для громадян похилого віку та інвалідів.

В роботі колегії взяли участь голова обласної ради М. Загородний, директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації С.Пенюшкевич та керівництво Департаменту соціального захисту населення.

Система соціального захисту населення на регіональному рівні охоплює 28 інтернатних установ (далі – Інтернати), в яких станом на 01.05.2017 року проживає 1732 мешканці. Мешканці Інтернатів забезпечені м’яким та твердим інвентарем, одягом та взуттям, продуктами харчування, медикаментами.

На утримання Інтернатів протягом І кварталу 2017 року з обласного бюджету за загальним фондом затверджено асигнувань на загальну суму 26,671 млн. грн. Також протягом звітного періоду надійшли кошти спеціального фонду в сумі 6,348 млн.грн.

Середні по області витрати на медикаменти з розрахунку на одного підопічного в день становлять 2,98 грн., на харчування – 44,93 грн.

Протягом звітного періоду на проведення капітальних ремонтних робіт з коштів обласного бюджету виділено 4366,8 тис.грн.

Значну частину в забезпеченні мешканців продуктами харчування вносять допоміжні господарства. В цілому за три місяці інтернати області забезпечили свої потреби в м'ясі на 42,0%, молоці на 54,1%, овочах на 12,8%.

Налагоджено співпрацю підвідомчих установ з благодійними фондами, протягом звітного року сума позабюджетних надходжень складає 514,1 тис. грн. Активізовано роботу з цього питання Меджибізьким, Зяньковецьким, Китайгородським Інтернатами.