30 03 2017
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Засідання колегії Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Про підсумки роботи інтернатних установ області за 2016 рік та приоритетні напрямки роботи на 2017 рік


30 березня 2017 року проведено засідання колегії Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації на тему: “Про роботу інтернатних установ протягом 2016 року та пріоритетні напрями роботи на 2017 рік”.

Система соціального захисту населення на регіональному рівні охоплює 28 інтернатних установ (далі – Інтернати), в яких станом на 01.01.2017 року проживає 1737 мешканців. Мешканці Інтернатів забезпечені м’яким та твердим інвентарем, одягом та взуттям, продуктами харчування, медикаментами.

З метою оптимізації мережі інтернатних установ у 2016 році відповідно до рішення сесії обласної ради від 20 жовтня 2016 року № 56-8/2016 припинив свою діяльність Вовковинецький будинок-інтернат для громадян похилого віку та інвалідів шляхом ліквідації.

На утримання Інтернатів протягом 2016 року з обласного бюджету за загальним фондом затверджено асигнувань на загальну суму 68,2 млн. грн. Також протягом звітного періоду надійшли кошти спеціального фонду в сумі 37,9 млн.грн.

Середні по області витрати на медикаменти з розрахунку на одного підопічного в день становлять 1,96 грн., на харчування – 43,87 грн.

Протягом 2016 року проведені капітальні ремонтні роботи:

-         покрівлі житлових корпусів Лісоводського та Кушнірівського Інтернатів та котельні Солобковецького Інтернату;

-         фасадів Виноградівського, Дунаєвецького, Зяньковецького, Кривчицького, Бахматовецькеого та Мазниківського Інтернатів;

-         житлових кімнат Кривчицького та Лонковецького Інтернатів;

-         їдальні Зяньковецького Інтернату та харчоблоку Полонського Інтернату;

-         системи опалення Китайгородського Інтернату, ремонт з гідрохімічним очищенням системи опалення Мілівецького психоневрологічного  інтернату;

-         пральні та швейного цеху Дунаєвецького Інтернату;

-         підлоги харчоблоку та складу Солобковецького Інтернату;

-         автоматичної пожежної сигналізації в житловому приміщенні Хмельницького геріатричного пансіонату;

-         по реконструкції господарсько питного господарства з заміною башти Рожновського Меджибізького Інтернату та будівництво свердловини на воду Мазниківського Інтернату;

-         по реконструкції каналізаційно-насосної станції і зовнішньої мережі Довжоцького Інтернату;

-         придбання вікон та дверей Смотрицьким Інтернатом, твердопаливного котла Вільховецьким Інтернатом, пральної машини Ліщанським Інтернатом.

На ці цілі з коштів обласного бюджету виділено 6,7 млн. грн.

Значну частину в забезпеченні мешканців продуктами харчування вносять допоміжні господарства. В цілому за рік інтернати області забезпечили свої потреби в м'ясі на 45,8%, молоці на 77%, овочах на 32%.

Налагоджено співпрацю підвідомчих установ з благодійними фондами, протягом звітного року сума позабюджетних надходжень складає 2053 тис. грн.