15 03 2012
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відбулось селекторне засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення


14 березня 2012 року відбулось селекторне засідання ради з питань безпечної життєдіяльності населення при обласній державній адміністрації.

Як зазначив головуючий на засіданні, заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації, заступник голови ради Володимир Паламарчук, завдяки спільним заходам, які проводяться органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, стан охорони праці та промислової безпеки в області, за підсумками 2011 року, характеризується загальним зниженням кількості травмованих осіб, у тому числі і смертельно.

Разом з тим, у минулому році було зареєстровано ріст виробничого травматизму на підприємствах будівельної галузі, об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства, в машинобудуванні, харчовій промисловості та лісовому господарстві.

Нещасні випадки стались через невиконання вимог інструкцій з охорони праці, незадовільну організацію виконання робіт, низьку кваліфікацію персоналу, незабезпечення належної безпеки праці з боку окремих керівників підприємств.

Найбільша кількість потерпілих від нещасних випадків зареєстрована в містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський, у Славутському, Полонському, Шепетівському, Красилівському, Ізяславському, Теофіпольському районах.

Водночас в області зареєстровано зменшення кількості нещасних випадків зі смертельним травмуванням населення від побутових травм.

Не залишились поза увагою дорадчого органу обласної державної адміністрації питання забезпечення протипожежного стану об’єктів сільськогосподарського виробництва, функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони, а також належної підготовки агроформувань області до весняно-польових робіт та роботи місцевих рад з малозахищеними верствами населення області.

У засіданні ради взяли участь начальники галузевих управлінь облдержадміністрації, керівники обласних підрозділів центральних органів виконавчої влади, представники Федерації профспілок та Об’єднання організацій роботодавців області.

За підсумками засідання радою прийняте протокольне рішення для вжиття відповідних заходів.