23 02 2017
Категорія: Наради - семінари

Про спільне засідання обласної робочої групи з питань погашення заборгованості із заробітної плати


З матеріалів спільного засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат 22.02.2017 року для ЗМІ

22 лютого 2017 року під головуванням заступника голови адміністрації В. Кальніченка відбулося спільне засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Зокрема, на спільному засіданні було відмічено, що питання підвищення рівня заробітної плати та легалізації трудових відносин на сьогоднішній день є особливо актуальними та залишаються пріоритетними в роботі облдержадміністрації.

Так, за моніторинговими даними середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника у січні поточного року у порівнянні до січня 2016 року по області зросла на 1689 грн. або майже на 50% і склала 5083 гривні.

Що стосується легалізації трудових відносин, то протягом січня  2017 року в області проведена відповідна робота, за результатами якої виявлено 22 порушення.

Зареєстровано 261 суб’єкт підприємницької діяльності, 500 трудових договорів між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками та 125 трудових договорів з найманими працівниками у юридичної особи.

Реалізація вжитих в області заходів дала змогу вивести з «тіні»  886 осіб.

Протягом січня 2017 року питання легалізації трудових відносин висвітлено засобами масової інформації у 206 матеріалах (статті, радіо, телепередачі). Проведено 138 заходів (семінари, наради, «круглі столи») з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Щодо питання виплати заборгованої заробітної плати, то у минулому році повністю виплачено борги із заробітної плати працівникам 15 підприємств на суму понад 5 млн. гривень.

За сумою боргу область посіла 2 місце серед регіонів України, після Чернівецької області.

За моніторинговими даними станом на 01 лютого 2017 року в області залишається 12 підприємств-боржників із загальною сумою заборгованої заробітної плати 1,9 млн. гривень.

З метою прискорення погашення боргів із заробітної плати в області затверджено графік погашення заборгованості із заробітної плати на  2017 рік по кожному підприємству – боржнику. Станом на 01 лютого поточного року графік виконано.