05 01 2017
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»


01-02 грудня  2016 року з нагоди  Всесвітнього дня боротьби за скасування рабства в рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації у співпраці з БФ «Ксена» за сприяння Представництва Міжнародної організації з міграції  відбулася   акція  з інформаційними  кампаніями  у містах Старокостянтинів, Деражня та Хмельницький.

25 березня 2015 року 14 європейських держав приєдналися до першої всесвітньої угоди про заборону нелегальної торгівлі людськими органами. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд назвав торгівлю органами "одним з найбільш злісних комерційних промислів у світі". За його словами, доходи цього злочинного бізнесу перевищують один мільярд євро на рік. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), щорічно нелегально трансплантують близько десяти тисяч людських органів.

Відповідно, необхідним є поширення інформації щодо небезпек, пов'язаних з участю у незаконній трансплантації органів у якості донора, вербувальника тощо, зокрема, серед чоловічого населення малих міст, сіл, районних та обласних центрів, у яких пройшли інформаційні заходи.

Національна акція відбулася одночасно у  16 областях України.  Проведені заходи  спрямовано на широке висвітлення проблеми  торгівлі  людьми  з метою вилучення органів та трудового рабства, під час яких  розповсюджено  превентивні  листівки з даної проблематики та здійснено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед  мешканців  малих міст та сіл.

У заходах взяли участь  експерти, медики, освітяни, спеціалісти соціальної сфери, громадські діячі та журналісти  нашого краю.  В  зазначених населених пунктах  до акції  залучено  працівників  місцевих управлінь соціального захисту населення, центрів соціальних служб, місцевих навчальних закладів, представників місцевих громад, переселенців та пересічних громадян.