23 09 2016
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Розширене засідання колегії обласної державної адміністрації


23 вересня, під керівництвом голови обласної державної адміністрації  Олександра Корнійчука та за участю Міністра Кабінету Міністрів України  Олександра Саєнка відбулось розширене засідання колегії  облдержадміністрації.

 

Участь у засіданні також взяли голова обласної ради Михайло Загородний, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів ЦОВВ, голови райдержадміністрацій, голови міських (міст обласного значення) рад.

Основним питанням порядку денного колегії стало обговорення питання підготовки об’єктів житло-комунального господарства та соціальної сфери до проходження осінньо-зимового періоду 2016/17 року.

На початку колегії Олександр Саєнко зазначив, що першочерговими завданнями, які на сьогодні потрібно вирішити є питання тарифів та забезпечення населення субсидіями, у зв’язку з початком опалювального сезону. Тому важливо, щоб кожна область і місто належним чином підготували свій паливно – енергетичний комплекс до проходження зимового періоду.

Про стан організації роботи в області щодо призначення житлових субсидій доповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Лукомська.

За словами Світлани Іванівни, на 01 вересня 206 тисячам 420 сім’ям призначено субсидії на житлово-комунальні послуги на суму 1,8 млрд. гривень. Організаціям, що надають житлово-комунальні послуги, перераховано 803,4 млн. гривень. 25971 сім’ї призначено субсидії готівкою на придбання твердого палива та скрапленого газу на суму 42,4 млн. гривень. Виплачено готівку на суму 28,3 млн. гривень.

В області організовано роботу щодо впровадження механізму розрахунку та повернення до бюджету невикористаних сум субсидії для відшкодування витрат на оплату послуги з централізованого опалення (теплопостачання), послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення.

Також в органах соціального захисту населення у процесі призначення житлових субсидій задіяні 333 особи керівного складу та фахівців, залучено 73 особи на громадських роботах для опрацювання документації для нарахування субсидії

З травня 2016 року забезпечено автоматизований розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, зокрема: у червні поточного року – на 100% від звернень, липні – на 99%, серпні – на 93%, вересні – на 20 відсотків.

Інформаційно-роз’яснювальна робота щодо надання населенню житлових субсидій продовжується.

Підсумовуючи перше питання, голова адміністрації зауважив, що населення області свідомо ставиться до розрахунків за отримані житлово-комунальні послуги. Так, у рейтингу по цьому показнику з спочатку року область перебуває на 3 і 8 місці. Комунальні підприємства фактично в повному обсязі розраховуються за спожиті енергоносії. Разом з тим, у деяких районах та містах обласного значення існують борги за газ, електроенергію та заробітну плату, що є неприпустимим.