06 09 2016
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Обговорено питання забезпечення гуманітарною допомогою інвалідів та дітей-інвалідів


Сьогодні під головуванням т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Валерія Олійника відбулося засідання робочої групи з питань гуманітарної допомоги. На початку засідання Валерій Цезарович ознайомив членів робочої групи з питаннями, які пропонується розглянути.

По першому питанню порядку денного виступив Іван Гловацький – начальник управління у справах інвалідів, громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та кадрово-правової роботи Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, який ознайомив присутніх з проектом регламенту роботи робочої групи з питань гуманітарної допомоги при облдержадміністрації.

Після затвердження регламенту члени робочої групи розглянули питання щодо визнання гуманітарною допомогою автомобіля TOYOTA, який надійшов на адресу Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, відповідно до пред’явлених документів.

За словами Вероніки Онищук – начальника відділу по забезпеченню інвалідів спецавтотранспортом та засобами реабілітації Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації, даний автомобіль TOYOTA, кузов №JTDKG18C00N589031, 2011 року випуску, об’єм двигуна 998 см.куб., надійшов з Литви для забезпечення інваліда загального захворювання ІІ групи Серафімовича Олега Едуардовича, який перебуває на обліку по забезпеченню автомобілем (довідки облМСЕК від 24.11.1993 р. та переогляду від 13.10.2008 р.), відповідно до Закону України “Про гуманітарну  допомогу” та постанови Кабінету Міністрів України від 19.07.2006 №999 “Про Порядок забезпечення інвалідів автомобілями”.

За результатами розгляду поданих документів, підстав для відмови щодо визнання автомобіля TOYOTA гуманітарною допомогою немає.

Відтак, Валерій Цезарович, як голова робочої групи, за результатами розгляду позицій членів робочої групи запропонував рекомендувати облдержадміністрації прийняти рішення щодо визнання гуманітарною допомогою автомобіля TOYOTA для забезпечення інваліда загального захворювання ІІ групи Серафімовича Олега Едуардовича.

Також надано доручення Департаменту підготувати проект розпорядження голови облдержадміністрації “Про визнання легкового автомобіля гуманітарною допомогою” та вжити організаційно-правових заходів, передбачених чинним законодавством, щодо забезпечення інваліда загального захворювання ІІ групи Серафімович Олега Едуардовича вищезазначеним автомобілем.