08 07 2016
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Св'ято "ІВАНА КУПАЛА"


07.07.2016 року в Центрі реабілітації «Родинний затишок», разом з Хмельницьким фондом соціального захисту та реабілітації інвалідів з дитинства було організовано цікаве, незабутнє, веселе святкове дійство приурочене святкуванню свята Івана Купала.

У день Івана Купала  все нестримно цвіте, множиться, радіє життю, зелень досягає свого апогею. За повір’ям, в цей час рослини наповнюються чарівними, лікувальними та цілющими властивостями, і кожен на святі, торкаючись травинки, листочка чи квітки, чекає зцілення та оздоровлення від природи… і воно проявилось на нашому святі – радістю в очах, теплом у серцях молоді, яка є такою вразливою у суспільстві.

Підопічні разом із фахівцями готувалися до святкування: вивчали пісні, танці, виготовляли власноручно букети та інші прикраси для свята.

Під час святкування  Івана Купала молодь з особливими потребами мала змогу прийняти участь у плетінні вінків,  бути задіяною у різноманітних конкурсах, іграх та забавах, а також поспівати купальських пісень та поводити хороводи.

Всі присутні поринули в атмосферу українських традицій відзначення свята Івана Купала та отримали масу позитивних емоцій та вражень.

Для молодих людей із порушеннями інтелекту такі заходи дають можливість відчути себе потрібними, повноцінними у нашому суспільстві, відкрити насиченість та повноту життя.