26 04 2016
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Відбулися заходи до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи


26 квітня суспільство в черговий раз згадує про події, які відбулися 30 років тому – День Чорнобильської катастрофи. Квітень 1986 року – найтрагічніша дата в історії людства, яка обернулась лихом не тільки для українців, але й для всього світу.

Сьогодні відбулася обласна зустріч керівництва облдержадміністрації, обласної ради та м. Хмельницького з постраждалими та ліквідаторами від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та активними громадськими діячами.

Сьогодні залишається значна кількість невирішених питань. Саме тому, обласна влада намагається зробити все можливе, щоб кожна родина в області відчула допомогу, була почута і впевнена в державній підтримці.

Лише в тісній співпраці влади та активу чорнобильського руху ми зможемо вирішити проблеми, які ставить перед нами життя, особливо в ці напружені дні для нашої держави, зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Процюк.

Під час зустрічі ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС нагороджено почесними відзнаками та цінними подарунками.

З метою вшанування загиблих на Чорнобильській АЕЄ відбулися покладання квітів та мітинг-реквієм біля пам’ятника «Героям Чорнобиля-пожежникам» та «Героям та жертвам Чорнобиля».

Представники релігійних конфесій відправили поминальну панахиду та хвилиною мовчання вшанували загиблих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня назавжди залишиться в серцях людей днем скорботи і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, днем трагедії планетарного масштабу, днем невгамовного болю та застереження.