27 01 2016
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Засідання обласної тимчасової комісії


Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Лукомська зазначила, що у 2015 році повністю ліквідовано борги на 40 підприємствах області у сумі 11,2 млн. гривень. За сумою боргу область посіла 3 місце серед регіонів України, після Чернівецької (3,0 млн. грн.) та Івано-Франківської (6,0 млн. грн.) областей.

Станом на 1 січня 2016 року відсутня заборгованість із заробітної плати у 13 районах та 2 містах обласного значення (Білогірському, Віньковецькому, Волочиському, Ізяславському, Кам’янець-Подільському, Красилівському, Новоушицькому, Старокостянтинівському, Старосинявському, Теофіпольському, Хмельницькому, Чемеровецькому та Шепетівському районах, містах Шепетівка та Старокостянтинів).

Станом на 01 січня 2016 року залишається заборгованість із заробітної плати перед працівниками 19 підприємств у сумі 5,7 млн. гривень.

За попередніми даними у грудні 2015 року очікується підвищення рівня заробітної плати по області. Проте, найнижчі показники так і залишаються у Теофіпольському та Білогірському районах.

У 2015 році з питань легалізації трудових відносин в області проведена відповідна робота, за результатами якої виявлено 926 порушень, у тому числі трудового законодавства – 454, податкового – 388, пенсійного законодавства – 84.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 65 осіб. Зареєстровано  629 суб’єктів підприємницької діяльності, 393 трудових договори між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками та 115 трудових договорів з найманими працівниками у юридичної особи.

Реалізація вжитих в області заходів дала змогу вивести з «тіні» 1137 осіб.

За результатами проведеної легалізації зайнятості загальна сума донарахованих доходів в області (за оцінкою районних та міських робочих груп з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення) становить 4,1 млн. гривень.