29 09 2015
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Хмельницька міська організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України” відзначає своє 10-річчя


Вона була заснована 29 вересня 2005 року. Громадська організація об’єднує більш ніж 1 500 людей. Серед них ліквідатори аварії на ЧАЕС, вдови загиблих та переселенці із Чорнобиля.

Основна мета організації – соціальний захист постраждалих внаслідок катастрофи, надання медичної допомоги, пенсійне забезпечення та інше.

Аби привітати громадських активістів із 10-річчям організації на урочисті збори до них завітав виконуючий обов’язки міського голови Костянтин Чернилевський та начальник управління у справах інвалідів, громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, та кадрово-правової роботи  Іван Гловацький.

Наразі в обласному центрі проживає 1693 особи, які пройшли через саме горнило Чорнобиля. З них 530 інваліди, хвороба яких пов’язана з наслідками аварії, десятки родин осиротіло внаслідок смерті годувальника під час ліквідації аварії на ЧАЕС, більше ніж 1 тисяча хмельничан брали безпосередню участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Хмельницька міська організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів “Союз Чорнобиль України” отримала у подарунок від міської влади багатофункціональний пристрій три в одному (принтер, сканер та ксерокс), а найактивніші її члени були нагороджені грамотами та цінними подарунками.

Представники громадської організації подякували міській владі за привітання, багаторічну плідну співпрацю, допомогу та взаєморозуміння.