30 09 2015
Категорія: Офіційно (Пресс-релізи)

Засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості


Перший заступник голови адміністрації Василь Васильович Процюк зазначив, що за сумою боргу область посідає 6 місце серед регіонів України. Вже у вересні поточного року працівникам підприємств боржників виплачено понад 4 млн. грн. заборгованої заробітної плати.

Відсутня заборгованість із заробітної плати у 12 районах області, а саме у Білогірському, Віньковецькому, Волочиському, Городоцькому, Ізяславському, Красилівському, Новоушицькому, Старокостянтинівському, Старосинявському, Теофіпольському, Чемеровецькому та Шепетівському районах.

Проте, станом на 28 вересня цього року залишається не виплачений борг із заробітної плати по області у сумі 6,8 млн. грн. на 26 підприємствах, у тому числі на 13 економічно-активних підприємствах – 3,1 млн. грн.,    12 підприємствах-банкрутах – 3,6 млн. грн. та 1 економічно неактивному підприємстві – 98 тис. гривень.

Працівникам комунальних підприємств області заборговано 1,6 млн. грн., у вересні місяці виплачено 41 тис. грн. боргу із заробітної плати.

Найбільша сума заборгованої заробітної плати залишається на підприємствах-банкрутах міста Хмельницького (0,8 млн. грн.), Полонського (1,5 млн. грн.), Ярмолинецького (0,6 млн. грн.) та Славутського (0,4 млн. грн.) районів.

Не менш важливим залишається питання підвищення рівня заробітної плати на підприємствах області.

Так, у липні поточного року у порівнянні до січня місяця заробітна плата одного штатного працівника по області зросла на 745 грн. або на 27% і становила 3482 гривень.