07 07 2015
Категорія: Цікаве

Свято Івана Купала в Центрі реабілітації «Родинний затишок»


Коли духмяне українське літо в самому розпалі, з квітчастими вінками і яскравими враженнями – приходить в Центр реабілітації «Родинний затишок» свято Івана Купала.

Так само відбулося  і в цьому році, - 7 липня 2015 р. в  Центрі реабілітації  відбулося свято Івана  Купала –  свято молоді, найколоритніше та найцікавіше, яким закінчується літній сонячний цикл календарних дохристиянських свят.

Центр реабілітації разом із Хмельницький фондом соціального захисту та реабілітації інвалідів з дитинства  організували незабутнє та яскраве літнє свято, яке на довго запам’ятається усім присутнім на ньому.

До цього гарного українського свята готувався увесь колектив, а допомагали у створенні даного дійства студенти Хмельницької Гуманітарно-Педагогічної Академії.

Підопічні Центру реабілітації та Фонду соціального захисту та реабілітації інвалідів з дитинства  чекали на дане свято із нетерпінням, адже саме такі святкові дійства об’єднують людей із особливими потребами, допомагають віднайти друзів, підіймають настрій, сповнюють життєвих сил та наснаги.

Розпочала свято привітанням -  директор Центру реабілітації А.П.Корчинська, яка побажала усім присутнім гарного літнього настрою, міцного здоров’я та миру.

Під час проведення заходу  молодь з особливими потребами мали змогу  власноруч виготовити купальські віночки, взяти участь у різноманітних конкурсах, іграх та забавах, поводити хороводи. Всі присутні поринули в атмосферу українських традицій відзначення Купальського дійства.

У день Івана Купала  все нестримно цвіте, множиться, радіє життю, зелень досягає свого апогею. За повір’ям, в цей час рослини наповнюються чарівних, лікувальних та цілющих властивостей, і кожен на святі, торкаючись травинки, листочка чи квітки, наче чекав зцілення та оздоровлення від природи… і воно проявилось – радістю в очах, теплом у серцях молоді, яка є такою вразливою у нашому суспільстві.

Такі заходи дають можливість підопічним Центру відчути себе потрібними, повноцінними у нашому суспільстві, відкрити насиченість та повноту життя.