20 06 2015
Категорія: Соціальна політика

Міністр соціальної політики відвідав Хмельниччину


19 червня 2015 року з робочою поїздкою перебував на Хмельниччині Міністр соціальної політики України Павло Розенко

Міністр соціальної політики Павло Розенко підтримав ініціативу розвитку державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства, що у Хмельницькому.


Колектив закладу сподівається на подальше створення на базі їхнього підприємства Західноукраїнського виробничого центру протезно-ортопедичного забезпечення та реабілітації. Міністр на це відповідав, що на сьогодні і без цього формального статусу у Хмельницькому проходять протезування та реабілітацію люди зі всієї України.
«Повна підтримка у підприємства буде, моє добро на розширення є. Не залежно від того як підприємство називається, фактично воно вже стало таким центром, адже реабілітацію там проходять інваліди зі всієї України», - сказав Павло Розенко.


За словами Міністра, це один з найкращих подібних закладів в Україні. В центрі пацієнти можуть не тільки встановити протез, а й пройти курс реабілітації та навчитись користуватись протезом. Це дуже важливо, оскільки така можливість безпосередньо впливає на подальше входження людини соціум.
«Центр відомий на всю Україну. Технічно тут є чим пишатись. Українська протезна галузь дійсно може надати якісне протезування хлопцям, що повернулись з АТО», – підкреслив Міністр.


Також Розенко наголосив, що в свій час для нього було незрозумілим рішення щодо можливого знищення протезного підприємства. Зараз центру нічого не загрожує і він може далі працювати, у міністерстві будуть робити все для його підтримки та розвитку, пообіцяв міністр.