03 06 2015
Категорія: Соціальна політика

Засідання координаційної ради з питань соціального захисту ветеранів Афганістану


Соціальний захист учасників бойових дій на території інших держав, а сьогодні й на нашій землі, ветеранів області залишається пріоритетом в роботі керівництва області зазначив голова обласної державної адміністрації -Михайло Загородний.

 

З метою збереження злагоди, забезпечення гідного рівня життя ветеранів війни, інвалідів війни, учасників бойових дій, членів сімей загиблих, створення належних умов їх життєзабезпечення та шанобливого ставлення, усвідомлюючи необхідність посилення соціального захисту ветеранів війни 28 жовтня 2011 року підписано угоду про взаємодію і співробітництво між Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Хмельницькою обласною радою та Хмельницькою обласною організацією ветеранів Афганістану

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 5 грудня 2011 року № 453/2011-р. при обласній державній адміністрації створено консультативну раду з питань соціального захисту ветеранів Афганістану, подібні консультативні ради створено у кожному районі області.

За 4 роки виконання угоди є ряд позитивних зрушень у соціальному, медичному, правовому захисті «афганців» області.

Але, не зважаючи на складні виклики сьогодення керівництво Хмельницької обласної державної адміністрації та Хмельницької обласної ради, планово та невпинно проводить роботу щодо збільшення  видатків на соціальний та медичний захист інвалідів, ветеранів, чорнобильців. Як і попередньо обласним бюджетом передбачено цільові видатки на:

-         одноразову матеріальну допомогу – 2 млн.грн.;

-         дорого вартісне лікування – 3 млн.грн. ;

-         зміцнення матеріально-технічної бази госпіталю ветеранів – майже 1 млн.грн.;

-         надання фінансової допомоги громадським організаціям 525 тис. грн.;