07 05 2015
Категорія: Соціальна політика

Відбувся робочий візит керівництва області в Хмельницький госпіталь для ветеранів, інвалідів війни


Хмельницький обласний госпіталь для ветеранів, інвалідів війни на 300 ліжок готовий до організації  та проведення реабілітації учасникам антитерористичної операції на Сході України.

За словами т.в.о. обов'язки головного лікаря закладу Оксани Бочкарьової, нині у госпіталі лікуються учасники Другої світової війни, ветерани та діти війни. Усього в шпиталі зараз 236 пацієнтів, серед яких четверо бійців АТО, проте заклад готовий надати кваліфіковану медичну допомогу і провести реабілітацію більшій кількості військовослужбовців, - запевняє Оксана Бочкарьова. - Тим більше, що тепер у нас є нове обладнання: рентгенапарат, монітор для реанімаційного відділення та УЗД-апарат, який передав госпіталю голова Хмельницької обласної організації Всеукраїнської громадської організації “Союз Чорнобиль України” Володимир Якимчук”

Щорічно вживаються заходи з покращення матеріально - технічної бази закладу. Зокрема, у поточному році, для забезпечення безперебійним електроживленням закладу закуплено дизель-генератор на суму 200 тис. грн., з обласного бюджету виділено 2 млн. 250 тис. грн. на закупівлю сучасного рентгенологічного апарату.

В області виконується постанова Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2007 року №680 “Про збільшення грошових витрат на харчування та медикаменти в лікувально-профілактичних закладах ветеранів війни” . В цілому, у 2014 році в Хмельницькому обласному госпіталі інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни було виділено на харчування 2 724,0   тис. грн.,  на медикаменти – 3 114,0 тис. грн.

 

Рішенням сесії обласної ради від 07 квітня 2015 року №20-31/2015 затверджену обласну програму соціальної підтримки осіб, які беруть (брали) участь в антитерористичній операції, та членів їх сімей, які зареєстровані в Хмельницькій області.

На реалізацію заходів Програми з обласного бюджету виділені кошти на  придбання медичного обладнання обласному госпіталю інвалідів ВВв  - 819,0 тис.грн.;