28 04 2015
Категорія: Соціальна політика

Засідання обласної тимчасової комісії


Під головуванням голови облдержадміністрації М. Загородного відбулося засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

Як зазначив голова адміністрації Загородний М. В. у І кварталі поточного року повністю ліквідовано борги на 8 підприємствах області у сумі 969 тис. гривень.

 


У березні поточного року зменшення боргів із заробітної плати відбулося у 5 містах обласного значення та у 4 районах на загальну суму  1,4 млн. гривень.

За сумою боргу область посіла 5 місце серед регіонів України.

Не виплачено борг із заробітної плати у сумі 9,3 млн. грн. на 32 підприємствах, у тому числі на 15 економічно-активних підприємствах - 4,7 млн. грн. та 16 підприємствах-банкрутах - 4,5 млн. гривень.

Найбільшою проблемою є погашення боргу із заробітної плати перед працівниками ДП «Хмельницький облавтодор» у сумі 1 млн. 217 тис. гривень. З цього питання, підписано лист до Віце-прем’єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Зубка Г. Г. для вжиття можливих заходів по вирішенню даної проблеми.

Не менш важливим залишається питання підвищення рівня заробітної плати на підприємствах області.

Так, у лютому поточного року у порівнянні до лютого 2014 року заробітна плата одного штатного працівника по області зросла на 286 грн. або на 11,2% і становила 2834 гривні.

По рівню заробітної плати область посіла 16 місце по Україні (3633 гривні).

Однак, окремі власники стоматологічної практики, підприємці оптової торгівлі фармацевтичними товарами виплачують заробітну плату від 225 до 1015 гривень.

Такі факти виявлено у містах Кам’янець-Подільський та Хмельницький, Дунаєвецькому районі.