25 03 2015
Категорія: Соціальна політика

Відповідно до затвердженого графіка 25 березня відбулася комісія обласної ради


Під головуванням Мар’яна Зеленецького працювали над питаннями порядку денного члени постійної комісії з питань бюджету. У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Іван Гончар і голова облдержадміністрації Михайло Загородний.

Детально розглянула бюджетна комісія свої профільні питання – про виконання обласного бюджету за 2014 рік та про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік.

За рахунок субвенцій з державного бюджету та бюджету м.Хмельницького пропонується збільшити дохідну та видаткову частину обласного бюджету для:

- надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот з 407 654,2 до 866 681,3 тис. гривень (+ 459 027,1 тис.грн.). Розподіл коштів даної субвенції здійснено між бюджетами районів та міст обласного значення за єдиним підходом. У першу чергу, на погашення кредиторської заборгованості місцевих бюджетів станом на 01.01.2015 року, а решту коштів розподілено пропорційно до фактично спожитих пільговою категорією населення житлово-комунальних послуг за 2014 рік, з урахуванням коефіцієнта 4,1;

Члени бюджетної комісії розглянули й інші питання, які пропонуються до порядку денного чергової сесії.

За рахунок державного обласного бюджету, інших джерел надходження, які передбаченні чинним законодавство планується оздоровлення та реабілітація протезування осіб, які беруть (брали) участь в АТО, у Хмельницькому обласному госпіталі ветеранів Великої Вітчизняної війни, Хмельницькому державному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві та Хмельницькому обласному центрі ресоціалізації наркозалежної молоді.

Члени комісії детально вивчили усі питання порядку денного тридцять першої сесії.

Серед ключових питань – звіт про виконання обласного бюджету за 2014 рік, внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік та про виконання Програми соціально-економічного розвитку Хмельницької області за 2014 рік і затвердження нової Програми на поточний рік. Також депутатами планується затвердити обласну програму соціальної підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції та членів їх сімей, які зареєстровані у Хмельницькій області, програму розвитку малого і середнього підприємництва Хмельницької області на 2015-2016 роки, обласну програму «Створення сучасної моделі управління регіональним розвитком ринку праці у Хмельницькій області на 2015-2016 роки.

Детально опрацювавши всі проекти рішень, депутати внесли до окремих з них пропозиції та зауваження.