03 02 2012
Категорія: Цікаве

Міжнародна конференція “Літні люди: свої або чужі?”


15-16 лютого 2012 р. у Києві, в готелі «Русь» (вул. Госпітальна, 4) відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Літні люди в Україні: свої або чужі?», організована Німецьким федеральним фондом «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» (EVZ) та Всеукраїнською благодійною організацією «Турбота про літніх в Україні».

На конференції буде представлено результати дослідження, здійсненого групою вчених Інституту геронтології Гайдельберзького університету у партнерстві зі східноєвропейськими вченими.

Дослідження проводилось у Білорусі, Росії та Україні впродовж трьох років у рамках програми «Місце зустрічі: діалог» за підтримки Фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє». Воно показало, що проекти за участі представників різних поколінь позитивно впливають на самооцінку та самопочуття літніх людей та сприяють активізації їхнього суспільного життя.

«Програма «Місце зустрічі: діалог» дає можливість літнім людям усвідомити, що в процесі діалогу з представниками молодого покоління спогади про перенесені під час війни страждання можуть стати цінним досвідом для наступних поколінь», - говорить Голова правління Фонду «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» д-р. М. Зальм.

Конференція має на меті розглянути та проаналізувати державну соціальну політику в Україні щодо людей літнього віку, а також коло проблем, з якими стикається старше покоління, обговорити способи їх розв’язання.

Зокрема, буде представлено деякі теоретичні та практичні моделі ресоціалізації літніх людей, що постраждали від нацизму, підвищення їхнього соціального статусу та іміджу старшої людини як такої, розвитку діалогу між молоддю та літніми людьми.

Міжнародну благодійну програму «Місце зустрічі: діалог» було ініційовано Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність та майбутнє» у 2008 році. За координацію програми в Україні відповідає Всеукраїнська благодійна організація «Турбота про літніх в Україні». За останні три роки Фонд EVZ підтримав загалом 69 проектів громадянського суспільства для літніх людей та жертв нацизму по всій Україні на загальну сумму понад 1 млн. євро.

У конференції візьмуть участь дослідники з Німеччини, Росії, України, представники органів державного управління України та громадських організацій Білорусі, Росії та України.

участь у конференції безкоштовна. Витрати на проїзд, проживання та харчування учасників можуть бути забезпечені організатором заходу. Кількість місць обмежена. Для участі у конейренції необхідно зареєструватися не пізніше до 6 лютого 2012р.

Додаються:

Программа конференции

Регистрационная форма

Контакти:  (380) 44 559-38-63,  229-54-61, 050-334 87 90, treffpunktdialog@gmail.com

Джерело: Програма "Місце зустрічі: Діалог"