20 03 2015
Категорія: Соціальна політика

Відбулося розширене засідання колегії обласної державної адмінстрації


20 березня директор Департаменту соціального захисту населення облдержадмінстрації Світлана Лукомська прийняла участь у розширеному засіданні колегії облдержадміністрації, яке провів голова облдержадміністрації Михайло Загородний.

Світлана Лукомська в своєму виступі зазначила що систему соціального захисту населення на регіональному рівні охоплює 29 інтернатних установ із них: 22 будинки-інтернати для громадян похилого віку та інвалідів, Хмельницький геріатричний пансіонат для ветеранів війни і праці, 5 психоневрологічних інтернатів та Меджибізький дитячий будинок-інтернат ІІІ-ІV профілю  діяльність яких спрямована на надання всебічної допомоги одиноким громадянам, які потребують стороннього догляду.

В зазначених інтернатних установах при плані 2025 ліжко-місць станом на 01.01.2015 року  проживає 1703 мешканці (опікунство – АТО)

Незважаючи на суспільно-політичну ситуацію в державі, інтернатні установи здійснюють покладені на них функції.

На їх утримання у минулому році з обласного бюджету по загальному фонду затверджено асигнувань в сумі 55,1 млн. грн., які профінансовано на 99%.

З обласного бюджету у 2014 році на капітальні видатки виділено 605,5 тис.грн., які використані на проведення капітальних ремонтів: даху Лісоводського будинку-інтернату пральні Дунаєвецького психоневрологічного інтернату, харчоблоку Вереміївського, Білогірського будинків-інтернатів, житлового приміщення Полонського будинку-інтернату, коридору житлового корпусу Кривчицького психоневрологічного інтернату, котельні Кушнирівського будинку-інтернату, системи опалення Базалійського, Довжоцького будинків-інтернатів, завершення капітального ремонту приміщень Китайгородського будинку-інтернату . Виділенні кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт харчоблоку Зяньковецького психоневрологічного інтернату. В проекті бюджету, який виноситься на чергову сесію обласної ради передбачено 900,0 тис.грн. для проведення цих робіт.

Також  Світлана Лукомська повідомила  що протягом 2015 року заплановано провести ремонт даху Мазниківського інтернату, перекриття даху та капітальний ремонт житлового корпусу у Виноградівському психоневрологічному інтернаті, капітальний ремонт системи опалення та водопостачання Хмельницького пансіонату.  В цілому на проведення капітальних ремонтних робіт з обласного бюджету на поточний рік передбачуються кошти в сумі 4 млн. 422 ,8 тис грн..

Відповідна увага керівників будинків-інтернатів приділяється питанням щодо надання якісного медичного обслуговування та харчування мешканців, забезпечення одягом та взуттям, засобами реабілітації та створенням належних умов для їх проживання.